Nieuws Nieuws
ANDRE_HAZES_JR-3.jpg
| Showbizz

André Hazes verrast vluchtelingen op Lesbos

André Hazes is deze week samen met o.a. Johnny de Mol naar Lesbos gereisd om een groep vluchtelingen te verrassen. Ze zijn allemaal groot fan van het lied Leef en hadden de grote wens de zanger van het nummer te ontmoeten. Dat is deze week dus gebeurd! Op een video op zijn Insta is te zien hoe de jongens van de campus daar uit volle borst meezingen met Leef. Op Instagram schrijft hij: ”Leef is het lied op de campus. Ze weten niet wat ik zing, maar halen kracht uit een aantal woorden uit het lied ❤.”

Indrukwekkend
Naast zijn fans ontmoeten was deze trip een eyeopener schrijft hij. “Wat een dagen. We hebben zoveel gedaan en gezien in 1,5 dag. Ik ben nog steeds onder de indruk. Gister avond heb ik urenlang met migraine gelopen door wat het allemaal met mij heeft gedaan. Ik betrok/betrek alles op mijn eigen leven. Mijn eigen gezin. Wat als dit mij zou gebeuren?”

Wat een dagen. We hebben zoveel gedaan en gezien in 1,5 dag. Ik ben nog steeds onder de indruk. Voordat ik begon aan dit avontuur had ik best een uitgesproken mening als het gaat over het onderwerp vluchtelingen. Daar schaamde ik mij ook niet voor. Op een gegeven moment sprak ik met @johnnydemolofficial over wat er gebeurt met deze mensen. Hoe er met hun word omgegaan. Wat zij meemaken en moeten doorstaan. Het leek Johnny een goed idee om mij dat met eigen ogen te laten zien. Mensen, dat heb ik geweten. Gister avond heb ik urenlang met migraine gelopen door wat het allemaal met mij heeft gedaan. Ik betrok/betrek alles op mijn eigen leven. Mijn eigen gezin. Wat als dit mij zou gebeuren? Als ik moet vluchten uit een land waar het niet veilig is voor mij en mijn gezin. Er door 'mensen smokkelaars' word belooft dat als je 500 euro betaald, je mee mag varen met een rubber boot die je in veiligheid brengt. Voor 100 euro per persoon extra je een zwemvest koopt waarvan je denkt dat het je veiligheid geeft als je te water komt. Maar wat vol gestopt is met een vulling die niet drijft. Die als het nat is, zo zwaar word dat je alsnog verdrinkt. Die zelfde 'smokkelaars' 15 meter varen, uit de boot springen en terug zwemmen en mij achter zou laten met de gedachte, zoek het maar uit. Mensen die nog nooit water, bootjes hebben gezien die niet weten wat ze moeten doen. Die zelfde smokkelaars, die je zogenaamd helpen, ook nog even je boot in komen om de rest van je bezittingen af te nemen. Wanneer je dan het land bereikt, je denkt dat je veilig bent je moet horen dat dit niet de plek is waar je wilt zijn, maar een tussenstop die niet per se veiliger is. Ik ben op een campus geweest waar @johnnydemolofficial en @adilizemrane en @movementonthegroundofficial met veel liefde en inzet een veilige, gemoedelijke plek hebben weten te maken. Met een beetje mazzel kom je in dit campus terecht, met pech, in een verschrikkelijke oude gevangenis waar je slaapt op de grond, of met mazzel op karton. En in het slechtste geval word je terug gestuurd, ga je de bak in, omdat je alleen maar probeert je gezin in veiligheid te brengen. Mensen ik ben nu al bezig met een volgend 'hulp tripje'

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes) op


Meest gelezen

Nieuwtjes ontvangen?