Nieuws Nieuws
Patricia-tas.jpg
| Lifestyle

Dagboek van een moeder: Frisse morgen in Parijs

“Frisse morgen in Parijs
Gewoon m'n business
Ik zie de meest mooie Française, op d'r hoge hakken en ik
weet niet wat ik zeggen moet
Ik zeg: Bonjour, mon amour
Mademoiselle, tu est très belle”


De vrolijke Kenny B.. Wie kent het lieve liedje over Parijs niet. Ach… Parijs. De stad van de liefde, licht en de mode. De stad van karchtige vrouwen. Denk aan de Mona Lisa, Edith Piaf en Madame Curie. Maar ook de stad van de aanslagen op Bataclan en Charly Hebdo. En de stad waarbij gisterennacht misschien wel hun grootste dame in vuur en vlam stond. Een stad die veel te voorduren heeft gehad de laatste jaren. Een stad die wel een beetje liefde kan gebruiken.


En dat krijgt ze. Vanuit de hele wereld. Uit alle hoeken en gaten stroomt de liefde in kleine lichtbundeltjes richting de oevers van de Seine langs. "Er is een mensen-keten ontstaan." Deze mooie zin is afkomstig van een andere belangrijke Parijse dame. De burgemeester: Anne Hidalgo. Zij is de eerste vrouwelijke burgemeester die Parijs ooit heeft gekend.


Stiekem wisten we het al: vrouwen zijn gewoon heel sterk. Wij mensen zijn sterk. Maar ik vind het als moeder soms best lastig om uit te leggen wat er allemaal aan de hand is in de wereld. Ik heb gisteravond mijn dochters, die zich toch wel zorgen maakte over het feit of ons huis ook kon afbranden, beiden even gewezen op het brandalarm dat wij thuis hebben. Met uiteraard de vervolgvraag waarom zo’n belangrijke kerk dan niet zo’n alarm heeft. Tja..


Maar ik heb ook meteen uitgelegd dat dit soort gebeurtenissen mensen ook verbroederd. Waarop mijn dochter mij opnieuw vragend aankijkt en zegt: "Maar ik heb een zusje, mam?" We moeten allebei lachen.


Even later swipe ik wat door mijn telefoon en lees mooie en ontroerende berichten van o.a. Michelle Obama met de hashtag Notre Dame. Ik kom ook een Disneyplaatje van Quasimodo tegen. De eerste grap is daar. Een klein beetje opgelucht ben ik ook, want stiekem moet ik er best een beetje om lachen.


Onze klok slaat half zes en ik roep mijn dochter naar beneden om te komen eten. Ze hoort me niet, de muziek op haar kamer staat te hard. Ik loop naar boven en ik voel plotseling toch een verloren traan zich aandienen, want uit haar kamer hoor ik Kenny B met een "Frisse morgen in Parijs"...

Luister hier naar Dagboek van een moeder: Frisse morgen in Parijs

Davina.jpg
| Nieuws

Barry Paf start petitie: Davina Michelle volgend jaar naar het Songfestival

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?