Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Woensdag 4 September 2019

Dagboek van een moeder: Vieze kinderen

Deze column heet vieze kinderen, dus je bent gewaarschuwd. De scholen zijn weer begonnen en dat is fijn, maar dat betekent ook dat een groot gedeelte van hun sociaal hygiƫnische opvattingen zo minstens een uur of 5 niet in jouw handen als ouder liggen.

Ik stuur mijn kinderen een soort van schoon naar school. Mijn kids wassen zich ‘s morgens met een washandje en poetsen hun tanden. Het is niet dat ik ze door een wasstraat haal. En nu ben ik even heel eerlijk met je, die van mij staan gemiddeld zo’n 3 x per week onder de douche. Want wij hebben geen bad thuis. En dat is niet erg hoor, dat noem ik champagne-problemen. Maar dat heeft de fun van zichzelf wassen er voor mijn kids wel een beetje vanaf gehaald. Maar om nu een heel bad te laten inbouwen puur voor af en toe een badeendjes-parade en mijn lichte vorm van smetvrees, vind ik wat overdreven. Onder de douche kan het ook leuk zijn met bijvoorbeeld een paar Barbie’s.

Heb ik jullie aandacht ook weer heren? Mooi! Gisteren bijvoorbeeld, dan haal ik mijn kinderen op van school, maar ik moest echt even twee keer kijken of ik niet bij een ingang van een kolenmijn stond, of een soort van vooropleiding van zwarte Piet! Ongelofelijk hoe vuil die kinderen kunnen worden.

En dan sta ik op het schoolplein en dan hoor ik een blije moeder naast me zeggen als ze aankomen rennen. Ja die kinderen, niet die moeder. Ah, vieze kinderen, blije kinderen! Toch?! Hm-mm dan neem jij ze toch lekker allemaal mee naar huis? Want die van mij willen altijd een speeldate, en dat mogen ze uiteraard bij ons thuis als ze dat willen. Maar een ander kind is natuurlijk net zo smerig. En dan hebben ze ook nog een briefje mee voor de ouders dat er weer luizen zijn. Hoe dan? De school is net weer 3 dagen open? Zijn die beestjes ook terug van reces?

En van de week had het ook een beetje gemiezerd, kinderen merken miezer niet eens dus totaal geen hinder om toch lekker buiten te ravotten. Maar kinderen zijn eigenlijk net honden, ze gaan ook gewoon een beetje stinken door de regen.  

Maar het kan altijd erger… zo’n speel-vriendje die dan verkouden is. En als jij dan als ouder niet wilt dat je hele bank onder vreemdelingen-snot zit, dan zal je toch moeten ingrijpen. Maar ja een kind van 5 die zijn eigen neus gaat schoonmaken gebeurt vaak niet naar mijn maatstaven, dus zit er niets anders op dan dat ik zelf de klus moet klaren. Gelukkig heb ik van die grote roze latex schoonmaak handschoenen in mijn keukenkastje liggen… Nee joh, geintje. Ze liggen in de kelder.

Alle gekheid op een stokje. Ik houd zielsveel van die kleine viespeukjes en ook hun vriendjes en vriendinnetjes zijn super lieve kinderen. En misschien heeft die moeder op het schoolplein stiekem ook wel gelijk, met haar vieze kinderen, blije kinderen.  

Maar ik houd toch graag een klein flesje Dettol bij de hand. Je weet het maar nooit…      

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error