Nieuws Nieuws
Patricia-tas.jpg
| Lifestyle

Dagboek van een moeder: "Wil je verkering?"

Kun jij je je eerste echte verliefdheid nog herinneren? Ik wel. Ik was een jaar of 9 en ik kreeg een briefje door van voren uit de klas, waarop stond: “Wil je verkering met me?”.


Het was alleen niet ondertekend door de jongen waar ik verliefd op was. Nee, die had namelijk al verkering. Met uiteraard het populairste meisje uit de klas. Want hij was ook de populairste jongen. Zo ging dat. Avond aan avond heb ik mijn dagboek vol geschreven met alleen zijn naam en hartjes met een pijl er door heen en aan de ene kant een P en aan de andere kant een H. Van Hein. 


Ik kwam Hein laatst tegen. Als ik toen wist wat ik nu weet…


Mijn oudste dochter zit nu precies in dezelfde fase. Een dagboek, ja.. wel een iets ander dagboek hoor. Een escape-room is makkelijker. En stiller. Mijn God, wat komt er een herrie uit dat ding. Niet dat ik dat weet hoor, want ik heb ‘m natuurlijk nog nooit open gemaakt… ahum. Maar goed. Ze is verliefd en ik als moeder wil natuurlijk alles weten. Maar haar vooral beschermen.


Toen ik wat ouder was en op de middelbare school zat werd het allemaal wat serieuzer. Ik geloof dat ik in de 2de klas zat toen mijn puberhart over uren maakte door Bas uit 3 havo. Bas had lange blonde haren een zwarte leren jas en een opgevoerde scooter. Ik was op slag verliefd. Maar hem aanspreken durfde ik uiteraard niet. Ik heb op een gegeven moment alle moed verzameld om een briefje te schrijven. Deze heb ik op een onbewaakt moment in zijn jaszak gestopt. Want, ja misschien zou je het niet denken… maar internet was er toen nog net niet en werd er verkering gevraagd op papier of op een schoolfeest.


Maria, mijn dochter, kwam gister thuis en ik zag aan haar dat ze uit haar hum was. Dus ik vroeg: ‘Is er wat liefje?’. Ik kreeg een harde “NEE” voor mijn kiezen en stampvoetend liep ze naar boven. Na een minuut of 10 ben ik achter haar aan gegaan en na heel veel ‘ik beloof je dat ik het tegen niemand zal vertellen’, kwam het hoge woord eruit. Het was UIT. Maar het was ook weer niet zo erg, want eigenlijk was hij sowieso stom. Ahh... Mijn moederhart brak voor haar.


En even dwaalden mijn gedachten weer af naar Bas, mijn eerste middelbare school crush. Want dat briefje heeft hij nooit zelf beantwoord. Nee, wij hadden een schoolkrant. En een week later stond er een kopie van mijn wil-je-verkering-briefje aan Bas op de VOORKANT. Met deze tekst eronder…


Meisje, meisje
Kijk niet zo sip
Te groot voor de schommel
Maar te klein voor een wip

Luister hier het Dagboek van een moeder: Wil je verkering?

davina michelle 01.jpg
| Muziek

Met deze cover eert Davina Michelle overleden dj Avicii

onderweg naar morgen.jpg
| Televisie

Onderweg Naar Morgen terug op de buis


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?