Nieuws Nieuws
hannah kinderhiv tshirt2.jpg
| Televisie

De Luizenmoeder afl. 6: De obesi-tas, bulldozer Anton & de verliefdheid van Hannah en Volkert

Alweer de zesde aflevering van seizoen 2! En wat hebben we weer gelachen. Het half uur zat zoals gewend vol keiharde grappen. Er is een sponsorloop met een hele bijzondere slogan, Hannah en Volkert hebben een momentje, de obesi-tas en o-beesies komen voorbij én Anton speelt voor bulldozer. Het was weer flink genieten! 100% NL vat de aflevering voor je samen.

'Snif, snif, kinder-hiv'
Er werd een sponsorloop georganiseerd op De Klimop, en hier moet natuurlijk wel een goed doel aan hangen. Maar om nu weer te rennen voor kanker, is ook weer wat. Ank weet wel zeker dat het in ieder geval herkenbaar moet zijn én leuk! "Het is toch leuk om na te denken over een vrolijk goed doel." Dat vinden wij ook hoor, Ank!

Rennen voor dieren staat volgens Helma gelijk aan gezeik en overgewicht.. Tja.. "Dik is gezellig, maar niet vrolijk", aldus Ank. Na wikken en wegen komt Anton met de oplossing: een goed doel in Afrika in combinatie met ziekte oftewel: kinder-hiv. Want dit is alleen in Afrika. Althans, dat zeg de directeur. "Wij gaan ervoor zorgen dat alle Afrikaanse hiv-kindjes hun medicijntjes krijgen." En dan komt het olijke duo - want Nancy doet natuurlijk vrolijk mee! - ook nog met een slogan voor het evenement: 'Snif, snif, kinder-hiv'. De toon is weer gezet! (En dat in minder dan drie minuten!)

De gezonde ronde
De kids krijgen wat lekkers voor tussen het rennen door: een appel. Volgens juf Ank 'de gezonde ronde'. Ze is 'een heuse kruistocht begonnen' tegen obesitas. En dit is wel echt nodig, toch Karel? Indirect zegt hij gewoon dat Youandi te dik is, lekker subtiel. Moeder Kim neemt het voor haar kroost op: "Ze heeft gewoon zware botten. Daar kan ze niets aan doen." Ja, precies.

Overal zit tegenwoordig suiker in, dus het gevaar ligt op de loer! De overbezorgde Karel staat uiteraard vooraan in de strijd. Hoe kan het ook anders.. Maar kinderen hebben volgens Kim energie nodig tijdens de sponsorloop en dat gaan ze echt niet halen uit een stuk fruit. "Appel is toch fruit?" Nee Kim, dit is niet écht gezond voor kinderen.

Ank volgt met wat heerlijke uitspraken: "Jullie hebben vaak geen idee hoeveel geraffineerde suikers jullie tot je nemen. Jullie corpulenten. Straks gaat ze jou achterna, en dat wil je toch niet op je geweten hebben?" Hard Ank, héél hard. Arme Kim, de kijker heeft medelijden met je. Gewoon met de grond gelijk gemaakt door de juf.

De 'obesi-tas'
Wanneer Esma op het tafeltje van zoon Achmed (die we kennen als Agggggggmed) ontbijtkoek neerlegt, gaan bij Ank direct de voelsprieten omhoog. "Wat is dit?! Koek, dat is geen fruit." Scherp, Ank. Vervolgens gooit ze er nog een vrij gekleurde uitspraak in: "Bezorg jezelf nou niet een nog slechtere naam dan jullie al hebben. Dat is niet nodig." Ai, deze is weer op het randje hoor, makers van De Luizenmoeder..En dan komt toch wel een van de mooiste creaties van Ank (letterlijk) op tafel: de 'obesi-tas'. Wat een prachtig ding! Als een ware politievrouw gaat de juf de klas rond om alle 'slechte snacks' in de tas te doen. Er blijft niet veel over. Die arme kinderen.. "Alleen nog maar gezond mee naar school. We werken met het thema 'Vi... taliteit' uit so... lidariteit met de o... bese kinderen uit deze klas." Het woordenboek is weer gevonden, zo te horen! 

Leuk extra feitje: de kinderen zijn bezig met een knutselklusje. Ze maken 'een o-beesie'. Dat is toch hilarisch? Beestjes met overgewicht. +1 voor de makers!

Korte rondjes
Bijna alle kinderen hebben zich opgegeven voor de loop en Anton is er van overtuigd dat De Klimop het meeste geld gaat binnenhalen dit jaar. Die blije kop spreekt boekdelen! Maar Anton wilde toch vooral een signaal afgeven? Een terechte vraag van onze favoriete congierge. Sporten is belangrijk en bewegen essentieel. Volkert komt, zoals gebruikelijk, weer met een opmerking met dubbele lading: "Als ik zo naar jou kijk, dan zie ik ook gewoon een sportman!" Nee, Anton kan niet echt door de opmerkingen van Volkert heenprikken.. Dit is niet de eerste keer. 

Zou er een verband zijn met de korte rondjes en het feit dat de directeur zelf ook meeloopt? Nee nee, dit komt doordat De Regenboog vorige jaar 'schandalig korte rondjes had' en daarom gaat De Klimop gewoon mee. Oké, duidelijk. Dát zal de reden zijn..

Hannah en Volkert(!)
En iedereen zat op het puntje van zijn of haar stoel toen Hannah bij Volkert binnenstapte. YES YES YES! Zou het powerkoppel dan eindelijk bij elkaar komen? Ze wil graag haar luizenkam daar ergens neerleggen, want ze vergeet hem steeds. Goede smoes, Hannah! You go girl! En dat mag van Volkert. Soepel! Vervolgens valt ze wel over een berg dozen als ze naar buitenloopt.. Minder soepel. Ze valt trouwens over dozen met t-shirts inclusief de slogan 'Snif, snif, kinder-hiv'. En ook de klassenmoeder is aardig geshockeerd van de collector items. "Dit is toch afschuwelijk!" Wanneer Nancy erbij komt en de t-shirts de hemel in prijst, schiet Volkert er alvast een slogan voor volgend jaar in: 'Leukemie, leuk is het nie'. Hannah lacht, Nancy niet. Dit werkt vast mee aan het verbeteren van hun vriendschap, ja. NOT!En dan komt Hannah toch nog even langs na de sponsorloop bi jVolkert. Ze vraagt hem mee uit! Eindelijk! En dan komt Nancy weer om de boel te onderbreken. Houd op, Nancy! Ga weg. Gun ze dit momentje! Maar nee, de magie is weg. Verdorie.. Hopelijk komt de magie terug in een volgende aflevering.

Spónsoren of sponsóren?
Wat natuurlijk ook vrij essentieel is bij een sponsorloop, zijn sponsors. Ja, echt waar! Het is heus. De prijs voor de meeste centjes zal wel gaan naar Isa. Die is al langs de ING gegaan én langs de keukenzaak, komt Ursula vertellen op het plein. Zo'n lekkere steek onder water, want de kijker weet dat ze vol voor de prijs gaat. 'Veel te materialistisch' voor Karel, de moraalridder.

Ursula gaat alle ouders af of even te checken hoe het ervoor staat. Totaal niet strijdlustig, nee nee. Meedoen is belangrijk dan winnen, toch Urs?

Bulldozer Anton
Tijdens de sponsorloop is Anton overigens meer dan enthousiast en fanatiek. Meneer staat vooraan voor de stempels en duwt zelfs Isa op de grond om de kids in te kunnen halen. Dat kan toch niet! Nee, inderdaad. "Als een bulldozer tussen de sneeuwklokjes", aldus Pjotr-Jan, die even kwam kijken op het plein.De dramatische scène van een ploeterende Anton maakt de aflevering wel echt af. Lekkere slowmotion erbij. Én de onthulling van het opgehaalde bedrag is er ook eentje voor in de boeken. De teleurstelling op het gezicht van Anton is echt onbetaalbaar. €624,50.. Da's geen 1000 he! Nee. Jammer Anton, misschien volgend jaar?Foto: AVROTROS


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?


​