Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Zomer
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Maandag 9 Augustus 2021

De Spot van Augustus is Piet Junior!

In De Spot zetten wij iedere maand een veelbelovend talent in de oranje schijnwerpers! De talenten worden uitgedaagd één of twee bijzondere, Nederlandse covers te zingen. Met deze maand in De Spot: Piet Junior!

Piet komt uit een muzikale cultuur, de reizigers wereld. Waar muziek met de paplepel wordt ingegoten. Piet zou graag het verhaal vertellen van zijn cultuur door middel van zijn muziek, een cultuur die de buitenwereld blijft fascineren wereldwijd. Talloze programma’s en documentaires die gewijd zijn aan dit onderwerp, welke vaak toch een “grappige” twist hebben.  

Er is veel negativiteit rondom de woonwagenbewoners, ook Piet heeft hier al van jongs af aan mee te maken. Hij wordt niet uitgenodigd op kinderfeestjes omdat hij van “het kamp” komt. Op 13-jarige leeftijd begint hij eigen rapmuziek te maken. Hierin kon hij zijn gevoel kwijt en kon hij zijn kant van het verhaal vertellen en de stem zijn van zijn mensen.  

Hij maakte underground furore met nummers als ‘Lovie’ en ‘Vlotte jongens’ en werkte al met Esko, Young Ellens en Brace. Maar ook in het Hollandse genre werd hij miljoenen keren gestreamd dankzij samenwerkingen met o.a. Marlous en Tinus Hoekstra. Via TRIFECTA verscheen in 2020 zijn debuut EP 'Van 't Kamp' met daarop de hit 'Dingen Die Normaal Zijn', voorzien van een iconische videoclip, en mocht hij het voorprogramma verzorgen van Amerikaanse rapper ‘The Game’ in Hedon. In 2021 besloot Piet zich meer te focussen op feel good music met wat meer invloeden vanuit de popwereld. Dit is te horen op zijn meest recente EP ‘Nirvana’ met o.a ‘Alles wat ik doe’ , ‘Nirvana’ & ‘T strand’.  

Daarnaast is zijn doel om bruggen te slaan voor de nieuwe generatie reizigers. Vooroordelen, stigma’s te doorbreken, kansen te creëren en meer mensen te bereiken door zijn muziek en hem als persoon. Laat je meenemen in de wereld zonder voice-over, maar door de stem van Piet Jr.  

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error

Win binnenkort een
echte bitcoin op slam!

Zit jij al in de bitcoin? Hoe gaat het met jouw crypto’s? De Bitcoin is weer hot en daarom geven we op SLAM! in april samen met Bitcoin Meester één hele Bitcoin weg!
naar Slam.NL