Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Zomer
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Maandag 7 Juni 2021

De Spot van juni is Amber Delil

In De Spot zetten wij iedere maand een veelbelovend talent in de oranje schijnwerpers! De talenten worden uitgedaagd één of twee bijzondere, Nederlandse covers te zingen. Met deze maand in De Spot: Amber Delil!

Als kind wil AMBER (1998) al graag in de belangstelling staan zolang ze maar kan dansen, zingen en entertainen. Op haar zevende wordt ze toegelaten op het NJMT (Nationaal Jeugd Musical Theater) in Amsterdam. Van maandag tot en met vrijdag zit ze in de schoolbanken, maar in de weekeinden staat ze ergens in Nederland op de bühne in de tourende theaterproducties Narnia en Kruistocht in Spijkerbroek.

AMBER, geboren en getogen Amsterdamse, ontwikkelt haar vocal skills op de muziekacademie van Babette Labeij in de Pijp en haar dansmoves bij het 'Global Dance Centre' in Diemen-Zuid waar ze nog steeds regelmatig op de dansvloer te vinden is.

Op 12-jarige leeftijd geeft AMBER haar muzikale droom voor het eerst een kans door zich op te geven voor The Voice Kids. Ze kwalificeert zich voor The Blind Auditions maar eenmaal in de studio draait geen van de coaches de bekende rode stoel voor haar. AMBER geeft niet op en komt een paar jaar later in de meidengroep TP4Y (Too Pretty For You) terecht. Tijdens hun deelname aan talentenjacht Hollands Got Talent weten de meiden, die dan pas twee weken bij elkaar zijn, het tot de finale te schoppen. Ze grijpen naast de winst, maar de groep is inmiddels behoorlijk populair en AMBERS meisjesdroom komt uit als de band na afloop van het programma een platendeal bij Sony Music aangeboden krijgt. Tijdens haar middelbare schooltijd proeft AMBER van het artiestenleven. Er volgen optredens, studiosessies en TP4Y brengt een eigen EP uit. Na drie leerzame jaren besluit de band in 2018, vanwege verschillende ambities, uit elkaar te gaan. Met haar HAVO-diploma vers op zak kiest AMBER ervoor om haar dromen achterna te blijven gaan en zich volledig te focussen op hetgeen ze het allerliefste wil doen; performen. 

Inmiddels heeft AMBER diverse YouTube video’s op haar naam staan en is ze met ruim 81.000 volgers uitgegroeid tot een bekend gezicht op social media. Maar het bloed blijft kruipen waar het niet gaan kan. Met een kersverse platendeal bij Warner Music op zak, gaat AMBER zich vanaf 2021 volledig focussen op het uitbrengen van haar eigen muziek. 

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error