Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Nieuws
Maandag 1 Maart 2021

De Spot van maart is Daniel Kist

In De Spot zetten wij iedere maand een veelbelovend talent in de oranje schijnwerpers! De talenten worden uitgedaagd één of twee bijzondere, Nederlandse covers te zingen. Met deze maand in De Spot: Daniël Kist!

Daniel Kist (28) is een Nederlandstalige zanger, pianist en songwriter uit Den Haag. Hij maakt Nederlandstalige popmuziek. Daniel, of kort gezegd Daan, is geen onbekende in de muziekwereld. Als bandleider van o.a. Ruben Annink heeft hij elke popzaal van binnen en buiten gezien. Zijn deelname aan The Voice of Holland bracht hem tot ver in de liveshows, wat een kickstart bleek te zijn voor zijn eigen muziek. Hij was o.a. live te zien in GTST maar nog het meest bekend van zijn hit ‘Adem’.

Zijn jeugd, zijn leven, het vallen en opstaan inspireerden hem om een ander leven te kiezen dan van hem verwacht werd. “Ik merkte dat ik in een wereld was geboren die niet de mijne was. Na een intense zoektocht met de nodige afslagen gaf mijn hele zijn op. Mijn studie, het grootste deel van mijn vrienden, mijn bedrijf. Het liep erg goed met onze drones, maar de meeste voldoening haalde ik uit mijn piano. Ik schreef tekstueel en muzikaal gezien letterlijk de ellende van me af.”

Diepe teksten, met altijd een stip aan de horizon. Daniel’s stembereik gaat ver, maar vooral de woorden groeven zich diep in je hart. Hij staat bekend als supersociale jongen, immer onder de mensen, maar de schoonheid van de muziek ontstaat op de momenten waarop hij alleen is met zijn piano, pen en papier.

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error