Nieuws Nieuws
wendy van dijk vroeger.jpg
| Showbizz

Deze BN'ers maakten een carrièreswitch

Je zou het bijna niet zeggen, maar ook BN'ers waren ooit onbekend! Velen hebben hard aan de weg moeten timmeren om zo succesvol te worden en anderen zijn gewoon het wereldje gerold. Maar de volgende BN'ers hebben één ding gemeen: ze gooiden allemaal het roer om.

Van toekomstige profvoetballers tot monteurs en van docenten tot modellen. Ze zitten er allemaal tussen! 100% NL zet deze opmerkelijke carrièreswitches graag voor je op een rij. Het zijn leuke weetjes die je bij het koffiezetapparaat kunt delen morgenochtend!

Foto: ANP

Wendy van Dijk

Wendy kennen we tegenwoordig als presentatrice van programma's als The Voice en Wie Ben Ik?, als actrice in de serie Moordvrouw en als creative mind achter de gelijknamige glosssy Wendy. Daarnaast zijn haar typetjes Ushi, Dushi & Lucretia wereldwijd berucht. Haar presentatiecarrière begon in 1983 in het AVRO-programma Zoethout (zie foto hierboven), waar ze als 12-jarig meisje presenteert. Een hele rij aan programma's volgt, waaronder de programma's Over De Rooie, de Broodje Aap Show, Hart In Aktie en Domino D-Day.

Maar wist je al dat Wendy ook heel erg goed kan dansen? Ze besloot een danscarrière na te streven en volgde een opleiding aan de dansschool van Barry Stevens, die ze in korte tijd afrondde. Ze danstte onder meer in een show van Lee Towers en reisde ze drie jaar als danseres rond met de André van Duin Revue.

Nikkie Plessen

Nikkie was nog maar een middelbare scholier toen ze haar debuut maakte op tv. Ze kreeg als 13-jarige een rol in Onderweg Naar Morgen en drie jaar later een rol in de comedyserie Kees & Co. De eerste switch was die naar presentatrice. In 2006 begon Nikkie als VJ bij TMF. Hier presenteerde ze programma's als Zeg Sorry Met Nikkie en Reaction. In 2008 stapte ze over naar RTL5 met programma's als Can't Buy Me Love, Miss & Mrs Perfect en X-Cherso.

Toen ze 26 jaar was, vond ze dat het wel weer tijd was voor iets anders en ze begon met ondernemen. Van soapie naar keiharde zakenvrouw, want sinds 2011 staat ze aan het hoofd van het gelijknamige modemerk. Met eigen winkels, ruim zeshonderd afnemers en meer dan 180 werknemers kun je het wel een imperium noemen. Haar bedrijf maakt, met als bekendste merken NIKKIE, NIK&NIK (kinderen) en FIFTH HOUSE, jaarwinsten die dit jaar de 5 miljoen euro voorbij gaan.

Nicolette van Dam

Sinds 2004 zien we Nicolette in films en op televisie. Zo kreeg ze de vol van Bionda in de serie ZOOP, welk werd opgenomen in het Ouwhands Dierenpark in Rhenen. Er volgden drie films: ZOOP in Afrika, ZOOP in India en ZOOP in Zuid-Amerika. Ze acteerde in diverse televisieseries als VoetbalvrouwenBaantjer en Flikken Maastricht (gastrollen), en presenteerde programma's als Pimp My Room (MTV) en later Ik Wed Dat Ik Het Kan en Help, Ons Kind Is Te Dik. 

We zien haar tegenwoordig bij SBS-programma's en als een van de gezichten van de Staatsloterij. Ze is ook nog stemacteur in o.a. Ice Age 2: The Meltdown en Alvin and the Chipmunks, ze heeft een eigen restaurant genaamd Brasserie Van Dam én sinds kort hangt haar eigen kinderkledinglijn in de winkels van Shoeby.

Maar wist je ook dat Nicolette van Dam net als Doutzen Kroes een internationale carrière had kunnen hebben? Op jonge leeftijd kreeg zij van de beroemde couturier Valentino het aanbod om voor hem modeshows te lopen. Maar Nicolette sloeg het aanbod af.

Dennis Storm

Dennis Storm startte zijn carrière bij TMF, maar vindt al snel zijn thuis bij BNN, waar hij te zien is in Spuiten en Slikken. In de jaren die daarop volgden zat hij ook niet stil. In het door hemzelf ontwikkelde programma Crazy 88, voeren hij en zijn collega's de gekste opdrachten uit, met Nicolette reist hij de hele wereld over in Weg Met BNN en tussendoor werd hij wereldkampioen bh's losmaken. Naast Try Before You Die kennen we Dennis natuurlijk ook van de programma's met zijn BNN-vriend Valerio Zeno. Toch ging zijn reizigershartje weer sneller kloppen en presenteerde hij daarna Spuiten en Slikken op Reis en 3 Op Reis. 

Maar toen was hij het zat. Hij stopte in 2016 als tv-presentator en sloeg een geheel andere weg in. Hij werd 'meubelartiest'  en maakt vormt oude spullen om tot geheel nieuwe gebruiksvoorwerpen. Hij heeft zijn eigen bedrijf, genaamd Atelier RaconteurEn zeg nou zelf: dat ziet er toch allemaal geweldig uit? Verborgen talenten, die Dennis!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dennis Storm (@stormdennis) op

Babette van Veen

Een andere duizendpoot is Babette van Veen, wiens bekendheid kwam door haar rol als Linda Dekker in Goede Tijden Slechte Tijden. Haar personage werd nog bekender toen ze samen met het zangtrio Linda, Roos en Jessica (Guusje Nederhorst en Katja Schuurman) doorbrak met de hit Ademnood, welke we nog steeds draaien op 100% NL! Ze acteert en zingt nog steeds, speelt in het theater en in musicals én is stemacteur. Ondertussen is ze ook weer te zien in GTST (sinds 2015).

Maar wist je ook dat Babette een tijdje weddingplanner is geweest? Het Belgische bedrijf Merrymakers had haar benaderd om een Nederlandse vestiging op te starten en zo gezegd zo gedaan. Dit was echter niet van lange duur. Gelukkig vond ze vorig jaar wéér een nieuwe uitdaging: ze schreef een kinderboek genaamd Prinses Leentje & de weg naar het hartCarrièreswitches genoeg dus!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Prinses Leentje (@prinsesleentje) op

Gordon Heuckeroth

Eerst een ander leuk feitje: Gordon heet helemaal geen Gordon, maar Cornelis Willem Heuckeroth! Hoe hij precies aan zijn inmiddels bekende bijnaam komt, is niet duidelijk. Voordat hij doorbrak in de muziek, werkte hij op de markt waar hij vrouwenondergoed verkocht. Niet heel glamoureus dus!

Hij struinde menig talentenjacht af (Start '86, Veronica's Sterrenjacht en het Nationaal Songfestival) totdat hij een sprong kon maken met de hit Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn in 1991. Tegenwoordig is hij nog steeds zanger, maar ook presentator en schrijver. Hij heeft zijn eigen realityshow gehad, is eigenaar van diverse koffie- en theesalons onder de naam Blushing én hij opende onlangs zijn eigen burgerzaak, genaamd The Burger Room.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Arie Boomsma

Als Arie voor de tweede keer havo 3 moet doen, vertrekt hij naar Amerika om daar Highschool te volgen en tegelijkertijd te voet- en basketballen. Het seizoen voor deze sporten loopt af en Arie keert terug naar Nederland om alsnog zijn havo diploma te halen. Na de havo besluit hij opnieuw naar Amerika te vetrekken om in Indiana te gaan studeren. Hij was dus, voordat hij doorbrak als presentator professioneel basketballer! 

Toen hij in Nederland terugkwam, verdiende hij eerst zijn geld als model en barman. Hij hopt van de ene naar de andere auditie en dit resulteert in af en toe een kleine commercial of een gastrol tot hij in 2002 een rolletje krijgt in de gescripte reality-serie Finals van BNN. Dat is de eerste klus voor televisie waarvoor hij een langere tijd betaald krijgt. Vervolgens ging hij aan de slag als omroeper bij Yorin, en presenteerde hij Wannahaves van SBS6

In de twee jaar tussen Wannahaves en zijn nieuwe contract bij de EO - waar hij eindelijk gaat doen wat hij écht wil doen - slaat hij een nieuw pad in en gaat hij campagnes bedenken voor een reclamebureau. Hij schreef daarna nog een aantal boeken én hij opende een sportschoolketen, genaamd De Vondelgym. Hij presenteert overigens nog steeds tv-programma's én is fulltime papa van 3 kids. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

En ook deze BN'ers switchen:

  • Voordat Georgina Verbaan in 1997 doorbrak met haar rol in Goede Tijden Slechte Tijden had ze talloze baantjes. Zo bezorgde ze folders, verkocht ze spullen in de dierenwinkel en op de markt, stond ze in de spoelkeuken bij La Place, was ze kledingverkoopster en serveerster.

  • Voormalig GTST-collega Ruud Feltkamp begon niet zoals veel jongeren met een baan als hamburgerbakker bij de McDonald's, maar zijn eerste klus had hij als acteur in een reclame van de fastfoodketen. Daarna kreeg hij op 9-jarige leeftijd de hoofdrol in de film Kruimeltje.

  • Presentator Dennis Weening begon - in tegenstelling tot Ruud Feltkamp - zijn carrière wél als hamburgerbakker bij de McDonald's.

  • Presentatrice Irene Moors begon haar carrière ooit in de kantine van de redactie van de Donald Duck.

  • Voordat Geraldine Kemper in 2009 het programma BNN-programma Sterretje Gezocht won en aan de slag mocht als presentatrice, had ze een bijbaan in de viswinkel van haar oom en tante in Almere. Onlangs maakte ze trouwens ook een switch: van BNNVARA naar RTL.

  • Lee Towers kennen we allemaal. Hij heeft een aardig vol cv, maar ooit werkte hij gewoon in de haven van Rotterdam als hijskraanmonteur. Hij is overigens nog steeds verzot op 'zijn stadje'!

  • Royaltyverslaggever Marc van der Linden heeft ook een aardig uitgebreid cv. Hij begon zijn carrière ooit bij de pony's op de kermis, in een snoepwinkel, in een discotheek en in de Free Record Shop. En dan tóch aan de slag als royaltyverslaggever. Mooie weg!
Davina.jpg
| Nieuws

Barry Paf start petitie: Davina Michelle volgend jaar naar het Songfestival

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?