Nieuws Nieuws
190408_Wouter de Jong 03.jpg
| Lifestyle

Deze tips heeft Wouter de Jong voor een leven vol mindfulness

Het is hot and happening: mindfulness! Goed voor jezelf zorgen lijkt zo vanzelfsprekend, maar is dat het ook? We duiken de sportschool in voor een beter lichaam, maar waarom doen we niet hetzelfde voor onze geest? Het boek 'Mindgym' van Wouter de Jong kan je een zetje in de rug geven. Hij was te gast bij Barry & Patricia en vertelde over 'de sportschool voor je geest'. 

Van soapie tot mindfulness-coach
We kennen hem natuurlijk van zijn rol als Milan Alberts of van Villa Achterwerk, maar soms is het tijd voor een carrièreswitch. Zo ook voor Wouter! Hij ging de schoolbanken weer in en volgde diverse opleidingen voor trainer en coach. Tegenwoordig geeft hij inderdaad trainingen en helpt hij mensen met het vinden van innnerlijke kracht. Hieruit is 'de sportschool voor je geest' ontstaan.

De boeken van Wouter staan vol met tips om jezelf mentaal fit te houden. "Bij gezondheid denken we meestal aan meer bewegen en gezond eten, maar eigenlijk zit je pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent." Zelf is hij een tijdje in therapie geweest en dit was een eye-opener.


Tips van Wouter
Patricia vroeg Wouter in de uitzending om wat simpele tips om mee te beginnen. Hij had er al een aantal direct paraat! Klaar om mentaal sterk te worden? Lees dan snel verder!

Meer informatie over de trainingen en coaching van Wouter? Lees het op zijn eigen website.

Wouter de Jong over zijn carrièreswitch en het belang van woordgebruik bij zelfmotivatie

Tip #1: Bewuste woordkeuze
De eerste tip is om de juiste woorden te gebruiken als je tegen jezelf praat. En dit doe je blijkbaar: tot wel 1000 woorden per minuut! Je kunt het beste in de tweede persoon tegen jezelf praten. Bijvoorbeeld: "Ga ervoor vandaag, Wouter!" in plaats van "Ik kan het". Waarom? Je neemt dan veel meer het perspectief van een buitenstaander aan en dit werkt motiverend!

Tip #2: Negativiteit omzetten in positiviteit
Heb je soms een negatieve bui? Ook daar heeft Wouter een tip voor! "Onze hersenen zijn echt 'klittenband voor negatieve ervaringen' en 'een anti-aanbaklaag voor positieve ervaringen'. Je wilt die klittenband-laag wat minder plakkerig maken. Als je nu merkt dat er een 'klagende' gedachte in je opkomt, plak er dan het woord 'en' aan vast en vervolgens iets waar je dankbaar voor bent. Dus bijvoorbeeld in de file: "Pff, hoe lang duurt dit nog? Én gelukkig hoef ik die vervelende collega nu nog even niet te zien."

Hoe kun je bewuster omgaan met je telefoongebruik?

Tip #3: Bewuster omgaan met je telefoongebruik
Zit jij eigenlijk te vaak op je telefoon? Geef je app weer dat je schermtijd veel te hoog is? Daar heeft Wouter ook nog een tip voor. Als je het woord 'Aandacht' op je duim schrijft en je pakt dan weer gedachteloos je telefoon erbij, dan kun je na het lezen van dit woord er bewust voor keizen om wel of niet je telefoon te openen. Je kunt ook je telefoon 'op grijs zetten', waardoor je minder snel op je telefoon kijkt. Snel aanzetten dus en zo minder turen naar je beeldscherm!

Wouter de Jong over Mindgym For Kids

davina michelle 01.jpg
| Muziek

Met deze cover eert Davina Michelle overleden dj Avicii

onderweg naar morgen.jpg
| Televisie

Onderweg Naar Morgen terug op de buis


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?