Nieuws Nieuws
duncan laurence pers.jpg
| Songfestival

Duncan Laurence bereidt zich voor op het Songfestival

Duncan Laurence is afgelopen maandag vertrokken naar Tel Aviv waar de zanger Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Spannend!


Samen met Ilse DeLange naar Tel Aviv
Duncan vertrok niet alleen naar Israël, maar hij vloog samen met zijn voormalige The Voice Of Holland-coach Ilse de Lange. Ilse vindt het erg leuk dat ze nog een keer naar het Eurovisiesongfestival mag. "Daar gaan we. Ik voel me zo gelukkig dat ik dit avontuur nog een keer mag beleven... Al is het dit keer Duncans avontuur. We gaan er iets moois van maken", zegt Ilse.


Eerste repetitie
Een dag na aankomst in Tel Aviv is het meteen een spannende dag voor Duncan. Dinsdag staat hij op het podium voor zijn allereerste repetitie. Rond 14:00 uur krijgt Duncan een half uur de tijd om zijn liedje Arcade te repeteren. Samen met de technici bepalen zij hoe de act straks in beeld wordt gebracht en kijken ze naar het licht en het decor.


In een Sjaak Hullekes ontwerp achter de piano
Tijdens Duncan zijn eerste repetitie krijgt de pers en het publiek voor het eerst te zien hoe de act eruit komt te zien. Op het podium staat in ieder geval een piano, verklapt Duncan. Hij treedt op in een blauwe, jeans-achtige outfit van de Nederlandse ontwerper Sjaak Hullekes. Het jasje is gemaakt van meer dan honderd jaar oude Franse linnen lakens die met de hand blauw zijn geverfd. Bekijk zijn outfit hieronder:
 

 

 


Dit bericht bekijken op Instagram


Here we go! ✈️


Een bericht gedeeld door 𝕯𝖚𝖓𝖈𝖆𝖓 𝕷𝖆𝖚𝖗𝖊𝖓𝖈𝖊 (@itsduncanlaurence) op
Grote kans op de winst
Als we de bookmakers mogen geloven, is er een grote kans dat Duncan Laurence het Songfestival gaat winnen. Sinds zijn liedje Arcade bekend werd gemaakt, stond Duncan meteen op de tweede plek in de lijst. Inmiddels staat hij al wekenlang op nummer 1 met een ruime voorsprong. Volgens de bookmakers heeft Nederland 27% kans het Eurovisie Songfestival te winnen. Op nummer 2 staat Rusland die 15% kans heeft.


Duncan zal donderdag 16 mei als 16e optreden tijdens de tweede halve finale. De finale zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei.


Foto: ANP

Davina.jpg
| Nieuws

Barry Paf start petitie: Davina Michelle volgend jaar naar het Songfestival

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?


​