Nieuws Nieuws
ANP-30090802.jpg
| Songfestival

Duncan Laurence maakt Songfestivalnummer bekend

Dat Duncan Laurence dit jaar Nederland vertegenwoordigt tijdens het Songfestival wisten we al. Maar met welk nummer hij gaat deelnemen was nog een mysterie. Na weken van speculeren was het vanavond eindelijk zo ver: de bekendmaking van het Songfestivalnummer van Duncan Laurence waarmee hij Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv. 

Het nummer werd bekend gemaakt in tv-programma De Wereld Draait Door. Hiermee kwam een einde aan de stilte die op 21 januari begon, toen Duncan het goede nieuws mocht delen met de rest van de wereld. De AVROTROS was naar eigen zeggen 'omver geblazen' door het nummer dat hij gepresenteerd had.

De geheimzinnigheid rondom het nummer
De afgelopen dagen plaatste Laurence steeds delen van een foto op zijn Instagram-pagina. Vermoed werd dat ook via deze weg uiteindelijk de naam van hét nummer zou verschijnen, maar niets was minder waar. "Het wachten is voorbij", schreef de zanger bij de laatste foto's. "Ik ben zo opgewonden!"

Online uitgewist
Om de geheimzinnigheid te vergroten, had AVROTROS vakkundig veel digitale sporen van de 24-jarige zanger gewist. Er waren nog wel wat filmpjes te vinden van zijn deelname aan The Voice of Holland. Daarin schopte hij het in 2014 tot de halve finale, samen met zijn coach Ilse de Lange.

Hulp van Ilse DeLange
Laurence heeft contact gehouden met zijn coach Ilse de Lange. Zij wees de selectiecommissie op een lied van de zanger. DeLange weet als geen ander hoe het Songfestival in elkaar zit. In 2014 werd zij samen met Waylon als The Common Linnets tweede bij het Songfestival in Kopenhagen. "Wat Laurence schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek, het raakt in alles", aldus Ilse.

Benieuwd geworden? Luister hier naar het nummer:

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow

Winnaars_davinatalent.jpg
|

Maurice Wijnen: 'Davina Michelle volgend jaar naar Songfestival'


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?


​