Nieuws Nieuws
3JS.jpg
| Nieuws

Eén van de 3JS stopt ermee!

Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte, oftewel de 3JS hadden vrijdagochtend groot nieuws: Jan de Witte stapt uit de groep. Hij heeft besloten om een solocarrière te beginnen. Dit nieuws maakten de mannen bekend via video’s op hun socialmediakanalen.

"Het is geen makkelijke beslissing geweest en het heeft me de nodige nachten wakker gehouden, maar ik stap uit de 3JS", aldus Jan de Witte. Hij geeft aan dat hij de afgelopen jaren veel heeft geleerd en dat hij dankzij de samenwerking met zijn naamgenoten enorm is gegroeit als muzikant.

De twee optredens in openluchttheater Caprera in Bloemendaal zullen de laatste shows zijn in de huidige samenstelling. En nee, de mannen hebben geen mot gehad en blijven vrienden. De Witte: "Maak je geen zorgen: we zijn dikke vrienden! En we zijn er alle vier cool mee."

Een soloproject
De Witte heeft ook een hoop geleerd over zichzelf en kiest nu voor een solocarrière. De afgelopen twee jaar heeft hij zich in zijn vrije tijd bezig gehouden met een soloproject. Ook op zijn eigen Instagram-account liet hij her en der een hint vallen. Zo ook bij onderstaande post.  
 

 

 


Dit bericht bekijken op Instagram


Binnenkort meer materiaal en nieuws over @musicbyblanko. 📸@gvfocus #blanko #photography #portraitphotography


Een bericht gedeeld door ~BLANKO~ (@jandewittemusic) op
De droom om gitarist en frontman te worden van zijn eigen band, is er één die hij nu hoop te verwezenlijken. "Ik geloof in dit project en in mijn muziek. En ik wil dit een eerlijk kans geven. Dat kan alleen als ik er voor de honderd procent voor ga. Dat matcht helaas niet met de drukke agenda van de 3JS."

Jan de Witte vervolgt zijn carrière onder de naam BLANKO.

De nieuwe J
3JS-fans, wees gerust! Er is ook goed nieuws, melden de heren. Ze hebben namelijk 'een hele goede vervanger gevonden'. De zangers zijn er nuchter onder, en er worden al grappen gemaakt. De Witte: "Het is iemand met een te gekke stem, goede gitaarskills, hij ziet er goed uit, heeft humor.. Hij is volgens mij ook afgestudeerd als fysiotherapeut!" 

Wél een Volendammer
Jan Dulles reageert tegenover NU.nl op het vertrek van het bandlid. "Jan heeft drie maanden geleden tegen ons verteld dat hij zou vertrekken. Verder wist niemand het en wij wilden de tijd nemen om na te denken over de toekomst. Wij wilden niet met zijn tweeën verder en daarnaast hadden wij de voorkeur voor iemand uit Volendam. Niet per se omdat anderen niet goed zouden zijn, maar wij zijn het zo gewend. Als wij moeten vergaderen, repeteren of naar optredens toe gaan, zijn wij binnen vijf minuten bij elkaar. Wij hebben Robin zelf benaderd. Hij treedt al jarenlang op in Volendam op de Dijk, net zoals wij zijn begonnen."

Geen J?!

De nieuwe J komt ook uit Volendam, maar voldoet hij wel aan alle eisen? Begint zijn naam met een J? Op het eerste oog niet. De vervanger heeft namelijk de naam Robin Johannes Kuller. Dulles en Kwakman: "Robin?! Met de R?" Ja, inderdaad mannen. Met een R! Maar Robin heeft direct een weerwoord in de video en wijst de mannen op een geruststellend feitje, terwijl hij zijn paspoort pakt. "Het is Robin inderdaad, maar mijn doopnaam is Johannes. Wees gerust, er zit een J bij!"

Een naamsverandering hebben de Volendammers niet overwogen. "Het is misschien niet de beste bandnaam, maar het merk staat wel. We zijn bekend geworden met de 3JS en zullen zo ook verder gaan", zegt Dulles. Daaraan voegt hij toch dat er met een knipoog toch weer een 3JS is. "Hij kwam er zelf mee dat zijn doopnaam Robin Johannes is. Dat wisten wij uiteraard ook niet. Maar verder was het voor ons geen issue hoor."

Enorm motiveerd
Robin heeft er veel zin in en kan niet wachten om aan de slag te gaan. "Ik wil er even aan toevoegen dat ik er enorm veel zin in heb om in de de band te stappen. Ik zal aankomende tijd keihard aan het werk moeten om Jan de Witte te vervangen." 

Het is niet voor het eerst dat de muzikale vrienden samenwerken. "Ik ken de jongens al langer en we hebben in het verleden al samengewerkt." Alle leden van de groep hebben vertrouwen in de nieuwe samenstelling en Kuller geeft aan hen niet teleur te stellen. "Ik heb er gewoon heel veel zin in! Het wordt top." Hij wenst De Witte heel veel succes.

De 3JS geven aan dat zij alle vragen die de fans willen stellen, zullen beantwoorden. Heb je ook een vraag? Dan kun je deze in een reactie plaatsen onder het bericht!


Foto: 3JS

Davina.jpg
| Nieuws

Barry Paf start petitie: Davina Michelle volgend jaar naar het Songfestival

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?