Nieuws Nieuws
onderzoek_seks.jpg
| Nieuws

Geen 100% NL tijdens de seks?!

Bijna 88% van de Nederlanders geeft aan trots te zijn op de muziek van Nederlandse artiesten. 74% van de Nederlanders is van mening dat de Nederlandse muziek door de jaren heen positief is veranderd. Op begrafenissen scoren deze artiesten ook, ruim een derde van de Nederlanders geeft aan tijdens hun afscheidsceremonie een Nederlands lied te willen laten horen. Dit blijkt uit onderzoek dat Panel Inzicht heeft uitgevoerd in opdracht van 100% NL onder 1000 Nederlanders van achttien jaar en ouder.

Moodkiller tijdens de seks
Heel romantisch vinden we de muziek uit Nederland niet, slechts 3% van ons zet een plaatje van een Nederlandse artiest aan wanneer we tussen de lakens kruipen met onze partner. Over het algemeen luisteren wij Hollanders het vaakst ‘onze muziek’ als we onderweg zijn of om te ontspannen.


Toch zit er tussen mannen en vrouwen wel een verschil wanneer zij het liefst luisteren naar muziek van Nederlandse artiesten. Bijna 57% van de vrouwen geeft aan dat het de beste muziek is voor tijdens het poetsen, slechts 28% van de mannen is het daar mee eens. Ook in het buitenland kunnen Nederlanders de muziek uit eigen land wel waarderen, bijna 31% luistert op vakantie een nummer van een Nederlandse muzikant. 


Meezingers goed voor humeur
In tegenstelling tot Engelstalige nummers, is Nederlandstalige muziek perfect om af en toe eens ongegeneerd mee te kunnen blèren. Nu zingen vrouwen wel wat vaker mee dan dat mannen dat doen, Bijna 70% van de vrouwen zegt lekker mee te zingen wanneer dat kan, terwijl dat bij de heren een kleine 42% is. Dat meezingen is ook nog eens goed voor je humeur! bijna 89% van de mensen die meezingt geeft aan dat dit een positief effect heeft op zijn of haar gemoedstoestand.

Top van de Nederpop
September staat bij 100% NL in het teken van de Top van de Nederpop. Iedere ochtend ontvangt Lars artiesten in de studio. Jong talent en oude bekende die iets hebben betekend voor de Nederlandse popmuziek, Nederlands- maar ook Engelstalig. 

onderweg naar morgen.jpg
| Televisie

Onderweg Naar Morgen terug op de buis

Tomdoms.jpg
| Nieuws

Onderzoek: zó viert Nederland Koningsdag


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?