Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Maandag 23 Maart 2020

Hartverwarmende initiatieven!

Vanwege 100% NL helpt brengen we een paar mooie initiatieven onder de aandacht! Het is een moeilijke tijd en de wereld staat op zijn kop. Mensen zitten thuis, horeca gelegenheden zijn dicht en de schappen in de supermarkt zijn ook bijna leeg. Gelukkig zijn er hartverwarmende initiatieven die de coronacrisis draaglijker maken.

 Vrouw knutselt zelf mondkapjes voor zorgpersoneel
Er is een hele lieve video van een vrouw van 99 jaar die zelf mondkapjes voor zorgpersoneel knutselt. De mevrouw maakt de mondkapjes van een oud laken. “Ik heb er een heleboel gemaakt. Dat iedereen die ellende heeft, het even helpt.” legt de vrouw in de video uit. Wat een mooi gebaar!

#wijhelpenholland
Samen kunnen we het verschil maken. Vanuit dat oogpunt is er een mooi initatief waarbij wij, alle 17 miljoen inwoners van Nederland, een positieve bijdrage kunnen leveren rondom het coronacrisis. Elke dag staat er een nieuwe groep mensen centraal die getroffen worden door het coronavirus. Met leuke, makkelijke ideeën kunnen deze mensen geholpen worden. Onlangs hebben zij de 50.000 bezoekers bereikt. Initiatiefnemer Eddy Guyt is verheugd over de mijlpaal: “Ik voelde me heel machteloos en ben blij dat we op deze manier toch iets kunnen doen aan deze crisis".

Kijk voor meer informatie op de website: https://www.wijhelpenholland.nl/

Planeet kunst
Liza Slootman is kunstdocent en zit momenteel net als vele thuis zonder werk. Om haar steentje bij te dragen plaatst ze elke dag op Instagram een leuke kunstopdracht voor kinderen. “Er zitten momenteel in deze bizarre tijd heel veel kinderen thuis en ik kan mij zo voorstellen dat je als ouder/verzorger niet altijd meer goed weet wat je met ze kunt doen”, schrijft Liza op Instagram.

 

Kaarten voor coronapatiënten
Vierjarige Micha maakt kaarten voor coronapatiënten! Hij heeft er al zo'n honderd gemaakt en brengt ze naar het ziekenhuis. Ik gaf ze aan de dokter. Hij moest ze uitdelen”, vertelt het jongetje.

Concert aan de deur
Peggy Schetters huurde muzikanten in om haar oma een concert aan deur te bezorgen. Met dit mooie initiatief wil ze zowel ouderen als werkloze muzikanten een steuntje in de rug geven. 

Steun zorgmedewerkers met #mijnhartvoordezorg
Om alle zorgmedewerkers te steunen roepen de verenigingen van artsen, verloskundigen, tandartsen en fysiotherapeuten Nederlanders op een wit shirt met een rood hart achter het raam te hangen. Het shirt met het hart staat symbool voor de witte zorgjas en het grote rode hart dat voor de zorgmedewerkers klopt laat zien dat Nederland aan hen denkt. 

“Met deze actie wil ik het gevoel van solidariteit meegeven: we staan er samen voor”, vertelt René Héman, voorzitter van Artsenfederatie KNMG. 

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error