Nieuws Nieuws
prinses amalia 19-04.jpg
| Evenementen

In de zelfgeschreven musical van Prinses Amalia speelt déze BN'er de hoofdrol

Prinses Amalia heeft een talent waar we tot voor kort nog niks van wisten. Onze toekomstige koningin heeft namelijk musical geschreven, genaamd ‘Het Kerstklooster’. Het stuk is op 10 december te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dit leuke nieuwtje werd donderdagavond onthuld in 6 Inside.

En denk je nu vast 'Wat leuk, een prinses met een hobby!' maar de musical die Amalia schreef overstijgt de schuifdeuren en de schoolplanken. Het theaterstuk is nu al een daverend succes, want alle kaarten voor de musical zijn verkocht.

Nog een grappig feitje: Amalia schreef de musical onder het pseudoniem ‘Emilia van Nassau’. Tja, je bent een royalty of niet he!

Een jong en succesvol team
De toekomstige koningin heeft een theaterstuk bedacht en geschreven met haar goede vriend Brent Meelhuysen. Brent is een goede vriend van de prinses. Hij staat bekend als de jongste ondernemer van Nederland. In april 2017 is Brent The Hague Bike Tours gestart, waarmee hij als gids fietstochten begeleidt door Den Haag.

Trijntje in de hoofdrol
Voor de muzikale ‘kerstkomedie’ hebben Amalia en Brent niemand minder dat Trijntje Oosterhuis weten te strikken. Zij zal de hoofdrol op zich nemen als ‘Fee Trijntje’. De andere rollen zijn grotendeels weggelegd voor de leerlingen van Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Dat is de school waar Amalia, zusje Alexia en Brent naartoe gaan.

Groot fan
Dat Trijntje werd gestrikt, komt niet zomaar uit de lucht vallen. De zangeres heeft al jaren een warme band met de Oranjes. Bij de geboorte van Prinses Amalia kwam Trijntje met het lied Nu Dat Jij Er Bent. De prinses is zelf groot fan van Trijntje. Ze was ook met vader Willem-Alexander en moeder Máxima aanwezig bij Trijntjes 30-jarige jubileumconcert.

Foto: ANP

Davina.jpg
| Nieuws

Barry Paf start petitie: Davina Michelle volgend jaar naar het Songfestival

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?