Nieuws Nieuws
shutterstock_94932265.jpg
| Sport

Ken je deze schaatsmomenten nog? Nummer 4 is hilarisch!

We blikken terug op de meest memorabele schaatsmomenten uit de geschiedenis. En denk je nu, ‘maar ik houd helemaal niet van schaatsen...' We beloven je, deze momenten zijn voor iedereen leuk (en soms wat minder) om terug te zien!

Nog een rondje!

We blikken als eerste terug naar (heul) lang geleden. 1981 om precies te zijn. Schaatser Hilbert van der Duim dacht de finish al gehaald te hebben, én de prijs binnen te hebben gesleept… Maar dat bleek niet helemaal het geval, hij moest namelijk nog een rondje tot de finish. Oeps!

De verkeerde wissel

Over memorabele momenten gesproken. Hoewel deze gebeurtenis uit 2010 komt, is het nog steeds pijnlijk om te zien. Sven Kramer pakt op de 10km het laatste rondje op de verkeerde baan… De snelste tijd, maar zonder prijs naar huis. Heel Nederland was –terecht- in rep en roer.

Goud voor de nieuwkomer…

Na wat pijnlijks, ook even een terugblik op een recente overwinning. Voor de Olympische Spelen had nog nooit iemand van d’r gehoord, maar daar kwam vorig jaar in één klap verandering in. Suzanne Schulting was de schaatsverrassing van 2018 en nam goud mee naar huis. Hier nog een keer haar overwinning!

Buikschuivend de finish over

Helma de Vries schaatste in 2017 de alternatieve Elfstedentocht. Na 200km schaatsen trok ze nog even een sprintje richting de finish. Helaas haalde ze die net niet, al denken we dat ze beter had kunnen blijven liggen... Dan was ze wel heel memorabel de finish over gekomen!

Uit de kleren!

Dit moment is vooral voor de gemiddelde vrouw geen straf om naar te kijken. Gerard van Velde trok na de finish meteen zijn pak naar beneden. Blijkbaar waren dit nieuwe schaatspakken die helemaal niet goed ademden en vooral zorgde voor een zweetuitbarsting. Het moment staat beter bekend als het ‘Tarzanmoment van Gerard’. (vanaf 02:05)

Koningspaar gaat los

In 2014 haalden maar liefst drie Nederlanders goud, zilver en brons binnen op de 500 meter sprint. Misschien dat het aanmoedigen van Willem en Max daar iets mee te maken heeft gehad… Ze gaan ongegeneerd uit hun dak. Weet jij dit moment nog?

Hazes met zoontje.jpg
| Nieuws

Sterren Kijken: Papa André krijgt kusjes

TinoMartin.jpg
| Nieuws

Dit is de special guest van Tino Martin in het Olympisch Stadion


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?