Nieuws Nieuws
Slee_shutterstock.jpg
| Nieuws

Leg je slee maar vast klaar: het gaat flink sneeuwen!

Er is sneeuw op komst! De meteorologen van Weerplaza verwachten dat er dit weekend in delen van het land een wit landschap ontstaat. In enkele regio’s is er zelfs kans op een pak sneeuw van vijf centimeter. "Sneeuwpret dus voor iedereen die van sneeuw houdt, maar ook enige overlast voor hen die moeten reizen”, stelt weerman Michiel Severin!

Code geel 
Voor het zover is, geldt vanmiddag en vanavond een waarschuwing (code geel) voor zware windstoten in het noordwesten van het land. Bovendien kan de regenval voor een zeer drukke avondspits zorgen.


De eerste kou begint morgen het land binnen te stromen. De buien bevatten in de loop van de dag vaker natte sneeuw en zodra de avond valt, wordt ook sneeuw mogelijk. Met name het oosten en zuidoosten moeten dan rekening houden met gladheid door sneeuwval. Op een enkele plek kan daar een laagje sneeuw vallen van enkele centimeters. 


Weekend
Zaterdag trekken er talrijke buien over het land. "Dicht bij zee valt regen, hagel en natte sneeuw, dieper landinwaarts voornamelijk hagel, natte sneeuw en soms sneeuw. "Het sneeuwdek zal vaak 2 tot 5 cm dik zijn, op de Veluwe en richting het noorden en oosten mogelijk nog wat dikker. Nog onduidelijk is, hoe lang de sneeuwval aanhoudt. 


Zondag valt er begin van de ochtend of misschien middag vanuit het zuidwesten sneeuw, eerst even voorafgegaan door regen en natte sneeuw. Het sneeuwgebied breidt zich daarna vrij vlot over het hele land uit. Vrijwel overal wordt het wit!

bzvnogeentrein.jpg
| Nieuws

Boer Zoekt Vrouw: vlinders, maar toch ook niet

Andre_hazes-Nieuw.png
| Nieuws

André Hazes ook volgend jaar in Ahoy


Meest gelezen

Nieuwtjes ontvangen?