Nieuws Nieuws
Lotto Weekend Miljonairs - ANP.jpg
| Televisie

Lotto Weekend Miljonairs komt terug!

Na elf jaar keert de spannende quiz 'Lotto Weekend Miljonairs' terug op de televisie! Het programma was ruim tien jaar op de Nederlandse televisie. Net als toen zal Robert ten Brink de presentatie van de show op zich nemen en de kandidaten begeleiden naar dat felbegeerde miljoen. De show is vanaf zaterdag 25 mei te zien onder de nieuwe naam BankGiro Miljonairs.

Een droom die uitkomt
Robert ten Brink noemt de comeback 'een droom die uitkomt'. Hij geeft aan dat hij zich er enorm op verheugt op de spannendste quiz ter wereld weer op de buis te brengen. "Of ik er tijd voor had. Al moet het 's nachts!’’, aldus de enthousiaste presentator tegen RTL Boulevard. "Je kunt een miljoen winnen, maar zie daar maar eens aan te komen. Je moet bij de pinken blijven. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat mensen bij vraag 7 hun achternaam al waren vergeten."

Ten Brink presenteerde de show al van 1999 tot 2008, toen de show nog Lotto Weekend Miljonairs heette. De Nederlandse versie van Who Wants to Be a Millionaire - tot 2006 nog te zien bij SBS6 - was razendpopulair. De presentator verhuisde destijds mee met het tv-spektakel naar RTL 4. In 2011 was het programma nog één seizoen te zien bij SBS6, met Jeroen van der Boom als presentator.

Dezelfde succesformule
De insteek van het programma blijft hetzelfde. Om de hoofdprijs van 1 miljoen euro in de wacht te slepen moet de deelnemer vijftien meerkeuzevragen goed beantwoorden. De vragen worden steeds lastiger naarmate de kandidaat dichter bij het miljoen komt. Hij of zij mag gedurende het spel drie hulplijnen inzetten: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty (kiezen tussen twee antwoorden) of bellen een vriend die mogelijk het goede antwoord weet.

Let op: Om mee te kunnen doen met de spannende quiz moet je wel lid te zijn van de BankGiro Loterij.

BankGiro Miljonairs is vanaf 25 mei elke zaterdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

Foto: ANP


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?