Nieuws Nieuws
Zondagmetlubach7.png
| Showbizz

Lubach wint 'web-Oscar' voor Trump-filmpje

Het programma Zondag met Lubach (ZML) heeft een gouden Lovie Award gewonnen. Deze ‘Oscars van het Europese web’ worden jaarlijks uitgereikt aan het beste en meest creatieve digitale werk in Europa.


ZML krijgt het beeldje in de categorie ‘viral’ voor het veelbekeken filmpje waarin Nederland zichzelf voorstelt aan de Amerikaanse president Donald Trump, zo maakte producent Human Factor donderdag bekend. Het filmpje werd meer dan vijftig miljoen keer bekeken. ZML trok in januari internationaal de aandacht met de introductie. De promotievideo kreeg talloze versies in andere landen.


“Ik ben blij met alle awards, ook met degenen waar ik nog nooit van gehoord had”, stelt Lubach in een reactie. “Deze Lovie is even welkom in mijn leven als een verloren zoon in een aflevering van Spoorloos.”


De Lovie Awards worden uitgereikt door de International Academy of Digital Arts and Sciences. De ceremonie vindt half november plaats in Londen. ZML lanceerde afgelopen zondag een nieuwe ‘viral’: een satirisch filmpje waarin de machtige Amerikaanse wapenlobbyclub NRA op de hak wordt genomen. Deze werd inmiddels meer dan 4 miljoen keer bekeken.


Bekijk 'm hieronder!

| Showbizz

Arjen Lubach scoort weer met video!

Het lijkt maar niet op te houden met de succesvolle video's van Arjen Lubach. In de uitzending van Zondag met Lubach werd een video uitgezonden over hoe de Amerikaanse liefde voor vuurwapens wordt verspreid. 

De video gaat over NFA, dat wordt voorgesteld als 'Nonsensical Rifle Addiction'. Toevallig heet de Amerikaanse belangenvereniging voor wapenbezit ook NFA, National Rifle Association. De aanleiding van deze video is de schietpartij in Las Vegas, waarbij 59 mensen zijn omgekomen. 

Ook deze video werd, zoals zijn voorgangers, massaal gedeeld op Facebook en belandde uiteindelijk ook in Amerika. Daar waren ze er niet allemaal van gediend: "Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar onze vuurwapens nemen ze ons niet af", schrijft een Amerikaan onder de video. 

Check de video hierboven! 


Meest gelezen

Nieuwtjes ontvangen?