Nieuws Nieuws
ollolai.jpg
| Nieuws

Nederland vertrekt naar Ollolai

Het is je vast niet ontgaan, het televisieprogramma 'Het Italiaanse dorp: Ollolai', waarin vijf Nederlandse koppels worden gevolgd terwijl ze een huis van 1 euro opknappen. Het uitgestorven dorp moest nodig beter op de kaart worden gezet, en aan de Nederlandse stellen de taak om dat voor elkaar te krijgen. Het koppel die er het best in slaagt krijgt het grootste deel van hun investering terug. 


Sinds het programma op RTL4 wordt uitgezonden, wordt het dorpje op het eiland Sardinië overspoeld door Nederlandse toeristen die er een kijkje willen nemen. Bezoekers kunnen een tour maken langs de vijf 1 euro huisjes om te kijken hoe het er daar aan toegaat. Burgemeester Efisio Arbau, initiatiefnemer van de actie om zijn vervallen dorp nieuw leven in te blazen, wordt door toeristen herkend op straat. "Ik snap hier nog steeds helemaal niets van. Het is onwerkelijk om op straat te worden aangeklampt, omdat mensen met je op de foto willen. Ik ben dan wel politicus, maar ook vrij verlegen", vertelde hij aan het AD. "Ik wilde het leven van de inwoners van Ollolai verbeteren. Dat lijkt me gelukt. Het is hier nog nooit zo druk geweest. De economie heeft een behoorlijke oppepper gekregen."


Volgens inwoner Mario komen er zeker dertig toeristen per dag: "Normaal krijgen we dat aantal in een jaar." Cafébaas Massimo heeft zelfs speciaal voor de Nederlanders mayonaise aangeschaft en zegt dat hij nog nooit zo hard heeft hoeven werken. "Vorige week kreeg ik van een van mijn stamgasten het verwijt dat van de dertig mensen die aan de bar stonden, er slechts zes Italiaans waren."


Geslaagd is de actie dus eigenlijk al, maar of de stellen erin zullen slagen hun bedrijfje daar op te zetten én hun huis op te knappen is nog even spannend. Dat kunnen we de komende tijd gaan zien, iedere werkdag om 21.30 uur op RTL4. 


Beeld: RTL

onderweg naar morgen.jpg
| Televisie

Onderweg Naar Morgen terug op de buis

Tomdoms.jpg
| Nieuws

Onderzoek: zó viert Nederland Koningsdag


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?