Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Vrijdag 10 Januari 2020

OFFICIEEL: Jeangu Macrooy is de Nederlandse songfestivalinzending

Het hoge woord is eruit: Jeangu Macrooy gaat Nederland in mei in eigen land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de selectiecommissie van AVROTROS vrijdag bevestigd.

"We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is", zegt algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. "De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan."

Voor Jeangu wordt zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival het grootste avontuur tot nu toe. Jeangu: "Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd. Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go."

Afgelopen week draaide de geruchtenmolen over de Nederlandse inzending op volle toeren. Het Eurovisiesongfestival vindt in mei plaats in Rotterdam Ahoy.

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error