Nieuws Nieuws
Rob Geus.jpg
| Televisie

Ook Rob Geus aan de kant gezet door SBS6

Naast Piet Paulusma is ook Rob Geus niet meer welkom bij SBS6. Hij geeft aan dat zijn contact eind vorig jaar afliep en dat deze niet wordt verlengd. Rob werkte maar liefst 18 jaar voor de zender. "De tv-wereld staat op zijn kop", aldus de presentator.

Ook Rob Geus, bekend van programma's zoals De Smaakpolitie en Red Mijn Vakantie! moet afscheid nemen. Hij zou niet meer passen bij 'het nieuwe SBS6' van John de Mol. In korte tijd hebben Irene Moors en Piet Paulusma te horen gekregen dat hun contracten niet worden verlengd. Er heerst een heuse ontslaggolf.

'De shows passen niet meer bij de zender'
Geus begon in 2002 met de presentatie van De Smaakpolitie op SBS. In het programma controleerde Geus horecagelegenheden op hygiëne en veiligheid en in Red Mijn Vakantie!, wat startte in 2008, loste hij samen met collega Alberto Stegeman vakantieproblemen op. Gemiddeld keken er zo'n miljoen mensen naar het programma, waarin Geus Nederlandse toeristen bijstaat die problemen ervaren op hun vakantieadres.

De twee programma’s passen volgens Rob niet meer in John de Mols plannen met de zender. "Wij zijn niet de types voor grote studioshows", waarmee Rob doelt op Piet Paulusma, van wie eerder bekend werd dat hij moest stoppen bij SBS. "Met alle respect: wij zetten altijd wel goede tv-avonden neer. Op kijkcijferresultaten heb je me nooit kunnen pakken.”

Rob geeft zelf aan dat hij niet zielig is en dat hij niet stil zal gaan zitten de komende tijd. "Ik ben met heel veel leuke dingen bezig. Ik krijg dagelijks nog nieuwe cases van mensen die hulp nodig hebben. Ik ben in elk geval nog niet klaar!”

Nieuwe baan bij FC Rijnmond
Rob Geus gaat een vast programma-item maken voor regionale zender RTV Rijnmond, maakte de zender dinsdag bekend. In het programma FC Rijnmond gaat hij koken met bekende sporters en kijken hoe gezond zij eten. "Ik ga in de keuken een gerechtje maken met hen, want de meeste kunnen niet koken, dus dat is wel leuk", aldus Rob. "Ik kan redelijk in de pan roeren en heb er redelijk verstand van, dus het is wel leuk om te kijken hoeveel verstand voetballers hebben van voeding. Wie zorgt er voor hen?"

Foto: ANP


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?