Nieuws Nieuws
penoza_3_carousel_medium-1472656089.jpg
| Showbizz

Penoza stopt definitief na seizoen V

De nieuwe reeks van hitserie Penoza wordt definitief het laatste seizoen. Dat hebben KRO-NCRV en producent NL Film vrijdag bekendgemaakt. De opnames voor Penoza 5 zijn in volle gang. De serie wordt vanaf september uitgezonden op NPO 3.


Penoza vertelt over huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. De hoofdrollen worden gespeeld door Monic Hendrickx, Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins en Niels Gomperts.


Een nieuw gezicht in het vijfde seizoen is Sonja Silva, die Amanda, de nieuwe vriendin van huurmoordenaar Berry (Peters) speelt. Andere nieuwe acteurs in de vaste cast zijn Axel Daeseleire (als de nieuwe liefde van Carmen), Chris Peters (als zijn zoon) en Ward Kerremans (een nieuwe crimineel die het 'de Winkel' van Carmen lastig maakt).


Speelfilm


In seizoen 5 lijkt het de familie Van Walraven voor de wind te gaan. De Winkel loopt zonder problemen en haar kinderen lijken gelukkig. Carmen denkt eraan om te stoppen en heeft nog een paar drugsladingen nodig om haar pensioen, en de toekomst van haar gezin, veilig te stellen. Maar als er zich een nieuwe garde aandient, blijkt dat helemaal niet zo gemakkelijk te gaan als zij had gehoopt.


Na reeks 5 komt er nog wel een speelfilm. “Samen met regisseur Diederik van Rooijen, die de serie mede heeft ontwikkeld, zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm”, belooft producent Alain de Levita van NL Film. “Daarmee willen we de Penoza-reeks gedenkwaardig afsluiten.” Eerder vertelde De Levita al dat een eventuele film zich gedeeltelijk in het buitenland zou afspelen.

Barry-Paf.jpg
|

Barry Paf invaller op 100% NL!

jeroen van der boom_toppers.jpg
| Nieuws

Wil jij het 06-nummer van Jeroen van der Boom?


Meest gelezen

Nieuwtjes ontvangen?