Nieuws Nieuws
Piet Paulusma.jpg
| Televisie

Piet Paulusma stopt als weerman

De bekendste weerman van Nederland neemt afscheid. Het contract met Piet Paulusma eindigt aan het eind van het jaar en er wordt geen nieuw contract met elkaar aangegaan. Piet krijgt hierdoor ruimte voor nieuwe weer gerelateerde activiteiten vanuit zijn bedrijf Piet Paulusma Meteo Services. 

Piet Paulusma neemt aan het eind van 2019 op een gepaste manier afscheid. Tot die tijd kunnen we gelukkig nog wel dagelijks genieten van de weerberichten van Nederlandse bekendste weerman. 'SBS6 is Piet Paulusma enorm dankbaar voor zijn inzet en kijkt uit naar de uitzendingen die nog gaan komen in 2019', zo verklaart Talpa, de eigenaar van SBS6. 

'Er is geen conflict'
De samenwerking met Piet wordt in goed onderling overleg beëindigd, meldt Talpa. "Er is geen conflict, het was niet mijn keus, maar ze willen iets anders. Ik vind het jammer dat ik de 25 jaar niet vol heb kunnen maken," aldus de weerman.

De nuchtere Fries geeft zelf aan dat dat het een besluit was van de directie. "Het is niet anders. Ik kan er niets aan veranderen. Het is een besluit van de directie waar ik geen invloed op heb. SBS wil het weer op een andere manier gaan brengen en daar pas ik niet meer in. Er is mij ook niet gevraagd om mee te denken over een nieuw concept voor het weer."

23 jaar Piets weer

Sinds september 1996 is de Friese weerman te zien op televisie. Geheel op eigen wijze presenteerde hij de afgelopen 23 jaar het weerbericht en was bij bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien op de Nederlandse televisie. Aanvankelijk was zijn weerbericht onderdeel van het nieuwsprogramma Hart van Nederland. De weerberichten rondom de Elfstedentocht van 1997 betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. Zijn manier van presenteren - op locatie en soms in weer en wind - maakte hem ongekend populair. Om die reden kreeg hij in 2003 zijn eigen programma: Piets Weer.

Hoe nu verder?
Talpa Network oriënteert zich op een andere weervoorziening. Meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka zijn gevraagd om vanaf mee te denken over de nieuwe invulling van de weerpraatjes. Piet blijft in ieder geval bij Omrop Fryslân. "En ik ga meer online doen, er komt onder andere een nieuwe website."

Oant sjen!
De Fries eindigde ieder weerbericht met dezelfde bekende kreet: 'Oant moarn', wat Fries is voor 'tot morgen'. Zijn unieke presentatie op locatie in weer en wind maakte hem ongekend populair. Piet werd een begrip in Nederland en iedereen is bekend met 'zijn' kreet.

Piet, namens heel 100% NL: bedankt. Oant sjen!


Foto: ANP

| Televisie

Ode van Stephan aan Piet Paulusma

| Televisie

Openhartig gesprek met Piet Paulusma in De Barry Paf Show


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?