Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Zomer
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Vrijdag 1 November 2019

Slaaptekort? Dit zijn de 10 beste slaaptips!

Bijna drie miljoen Nederlanders hadden vorig jaar last van slaapproblemen, blijkt uit een gezondheidsenquĂȘte van het CBS. Een goede nachtrust is belangrijk om overdag goed te kunnen functioneren. Wat is nou dĂ© manier om lekker in slaap te vallen? Wij hebben de top 10 beste slaaptips verzameld voor jou!

Samen met Beter Bed gingen wij op zoek naar de beste slaaptips. Hieronder vind je de 10 beste slaaptips! Luister vanavond naar 100% NL, want dan maken we de winnaar bekend van de Kårlsson boxspring!

  1. Een half uurtje luisteren naar de zee zorgt voor een rustgevend gevoel. Helaas woont niet iedereen langs de kust, maar gelukkig zijn hier speciale apps voor die dit geluid na-bootsen! Heerlijk rust-gevoel en vakantie-gevoel in één. 
  2. Wil je onbezorgd slapen zonder afleiding, draag oordopjes en een oogmasker. Je ziet niks en je hebt geen last van het gesnurkt van je partner, top!
  3. Lees een boek voordat je gaat slapen. Hierdoor worden je ogen moe en val je sneller in slaap.
  4. Wil je helemaal zonder afleiding slapen? Breng je kinderen naar opa en oma, zodat jij lekker door kunt slapen!
  5. Zorg voor een koele kamer. Een koudere temperatuur in je kamer zorgt ervoor dat je beter slaapt. Dus laat de verwaming maar uit!
  6. Naast het feit dat je een echt boek kunt lezen, kan je natuurlijk ook lezen op de e-reader. Doe dit wel helemaal in het donker, pas dan lukt het goed om te slapen.
  7. Deze tip hadden wij ook niet helemaal verwacht, maar het schijnt de oplossing te zijn voor de juiste ontspanning: een flinke vrijpartij! Iedereen is moe en het is ook nog eens goed voor de relatie!
  8. De slaaprestrictie, een radicale slaapherstellende methode!
  9. Als voorbereiding op het slapen, ga lekker een half uurtje op de bank met een dekentje kijken naar je favoriete tv-programma. 
  10. Om de dag goed af te sluiten, bedenk je 5 positieve dingen die jou die dag zijn overkomen. Hierdoor geef je jezelf rust en positiviteit en ook dit zorgt voor een heerlijke nachtrust!
Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error