Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Songfestival
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Woensdag 18 December 2019

Vanaf januari een vernieuwde hitlijst, 100% NL Top 20

De 100% NL Top 10 is al ruim 10 jaar te horen, maar daar gaat verandering in komen. Vanaf 4 januari is voor het eerst de 100% NL Top 20 te horen.

De Nederlandse popmuziek wordt steeds populairder, en daarom was het tijd voor uitbreiding. Naast een grotere lijst, verplaatst de hitlijst van de vrijdag naar de zaterdag. Op 4 januari is de top 20 voor het eerst te horen tussen 15:00 en 17:00 uur, nog steeds bij Colin Banks. 

"We zijn gezegend met een fantastische aanwas van nieuwe Nederlandse hits én talent. Het is zoveel, dat we het niet meer kwijt kunnen in een top 10," licht Martijn Zuurveen, station director 100% NL, toe. "Als je kijkt naar de huidige lijst zie je artiesten als Emma Heesters, Duncan Laurence en Snelle terug, drie toppers die een jaar geleden nog niet bekend waren. Ook 2020 belooft een fantastisch jaar te worden voor de muziek van Nederlandse bodem. We kijken er naar uit om te knallen met de 100% NL Top 20!"

De 100% NL Top 20 wordt samengesteld op basis van stemmen van de luisteraars, airplay en streamingcijfers op Spotify en YouTube. 

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error

Win binnenkort een
echte bitcoin op slam!

Zit jij al in de bitcoin? Hoe gaat het met jouw crypto’s? De Bitcoin is weer hot en daarom geven we op SLAM! in april samen met Bitcoin Meester één hele Bitcoin weg!
naar Slam.NL