Nieuws Nieuws
sterren.jpg
| Erop uit

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Als je komende nachten goed naar de hemel kijkt, kun je weer vallende sterren zien! De meteorenzwerm Perseïden bereikt dan zijn maximum. Hoewel het zaterdag overdag nog kan regenen, trekt de hemel in de loop van de dag steeds verder open, voorspelt Weeronline.


Als het inderdaad helder is, zijn er in de nacht van zaterdag op zondag naar verwachting tot 27 vallende sterren per uur te zien. Het hoogtepunt van de meteorenregen is in de nacht van zondag op maandag, met 44 meteoren per uur. Ook voor die nacht worden wolkenvelden verwacht, maar ook dan afgewisseld door heldere perioden. Ook in de twee nachten daarna zijn nog altijd ruim twintig meteoren per uur te zien.


Maanlicht
Wel even hopen dat de maan zich niet laat zien! Als haar licht schijnt is het moeilijker om de sterren waar te nemen. Die komt zaterdag om 23.00 uur op en zondag om 23.47. *fingers crossed*


Randstad
Woon je trouwens in de Randstad of in de bebouwde kom? Dan moet je wel echt even verkassen naar een plek waar de lichtvervuiling het minst is! Kortom: plekken waar het in en rondom het minst verlicht wordt. In het westen is buiten de steden vaak nog te licht om de sterrenhemel goed te kunnen waarnemen.


Foto: ANP

Babette van Veen.jpg
| Showbizz

Babette van Veen denkt nog vaak aan Guusje

lodewijk_hoekstra (1).jpg
|

Lodewijk Hoekstra nieuwe tuinman bij SBS6


Meest gelezen

Nieuwtjes ontvangen?