Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Woensdag 10 Juli 2019

Vijf steden bevestigen interesse songfestival

Het is je vast niet ontgaan dat het nog steeds niet duidelijk is waar het Eurovisiesongfestival plaats gaat vinden volgend jaar. Maar Vijf steden zijn nog in de race om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te huisvesten.

Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Maastricht hebben een bidbook ingediend bij de organisatie, maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekend. Hiermee hebben ze zich officieel kandidaat gesteld om het liedjesfestijn binnen te halen.  In het bidbook moeten de steden de organisatie ervan overtuigen dat ze dé plek zijn om het songfestival te houden. 

De meeste steden pakte flink uit om de organisatie te overtuigen. Maastricht kwam met een kleurrijke delegatie en sambaband, taart en champagne. De wethouder van Den Bosch werd vergezeld door vier dames die gekleed waren in een creatie van Brabantse modeontwerper Addy van den Krommenacker en Bossche bollen konden natuurlijk ook niet ontbreken. 

Arnhem maakte er een muzikale overhandiging van. Zanger Lain Barbier vergezelde burgemeester Marcouch bij de overhandiging en zong het lied Arcade van Duncan Laurence. Utrecht lied het bidbook leveren door een fietskoerier. Ook Rotterdam bracht het origineel, het bidbook werd door wethouder Kasmi in een rolkoffer overgedragen.

De komende periode zullen de ingeleverde bidbooks door de organisatie worden beoordeeld en worden werkbezoeken gepland om onder andere de verschillende evenementenlocaties te bekijken. De definitieve keuze van de gaststad wordt naar verwachting bekend gemaakt in augustus.

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error