Nieuws Nieuws
blofpersfoto.png
| Nieuws

Zoutelande van BLØF langst genoteerde single ooit in de 100% NL Top 10

Zoutelande, de hit van BLØF en de Belgische Geike Arnaert, staat deze week voor het eerst sinds 20 oktober niet meer in de 100% NL Top 10. Het is nooit eerder voorgekomen dat een hit elf maanden lang genoteerd stond in deze lijst, de band heeft daarmee een unieke prestatie bereikt.


Toeristische trekpleister
Het nummer is niet alleen populair onder de doelgroep van 100% NL. BLØF en Geike Arnaert hebben van Zoutelande een toeristische trekpleister gemaakt. Rob van der Zwaag, burgemeester Zoutelande: “Toen ik vorig jaar voor het eerst het liedje hoorde wist ik; dit gaat hem worden! Er is enorm veel naamsbekendheid gekomen voor de plaats, ook bij Belgische toeristen is het plaatsje op de kaart gezet. Het effect van het liedje was afgelopen zomer duidelijk aanwezig.”

In een telefoongesprek met Barry Paf voegt de burgemeester er nog een persoonlijke boodschap voor BLØF aan toe: “Ik wil de band enorm bedanken voor het mooie nummer, het heeft natuurlijk veel goede promotie opgeleverd voor Zeeland en vooral voor Zoutelande. Maar bovenal blijft het natuurlijk gewoon een ontzettend mooi liedje!”    

Enorm catchy
Barry Paf: “Onwijs knap wat die mannen van BLØF doen, al twintig jaar domineren ze de Nederlandse muzieklijsten. De single Zoutelande stond bijna een jaar lang in de 100% NL Top 10, daarmee hebben ze een unieke prestatie neergezet, en ook terecht, vind ik! Het is een heel sterke track die zo enorm catchy is, dat werkelijk iedereen ‘m meezingt! Onlangs was ik voor een optreden in Zoutelande, ik ben net als de meeste toeristen toch even gestopt om een selfie te maken met het bord. Ongelooflijk hoeveel invloed een liedje kan hebben!”


De 100% NL Top 10
De 100% NL Top 10 wordt al bijna tien jaar lang samengesteld door de luisteraars van 100% NL. De lijst wordt iedere week op vrijdag tussen 15:00 en 16:00 uur gepresenteerd op 100% NL.

De 100% NL Top 10 ziet er de komende week als volgt uit, je hoort hem morgen op 100% NL!


1.     Ilse DeLange - Lay Your Weapons Down
2.     Diggy Dex - De Zon Op
3.     Wulf - Switching Gears
4.     Jan Smit - Ik Zie
5.     Kraantje Pappie & Joshua Nolet - Liefde In De Lucht
6.     Miss Montreal - Till The Sun Comes Up
7.     Nielson – IJskoud
8.     Jan Smit, Alain Clark & Glen Faria - Ik Wil Slapen!
9.     3JS – Mensen
10.  Guus Meeuwis - Je Moet Het Voelen

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow

Winnaars_davinatalent.jpg
|

Maurice Wijnen: 'Davina Michelle volgend jaar naar Songfestival'


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?