Volg hier al het Songfestivalnieuws!

Op donderdag 10 mei vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon, met zijn nummer 'Outlaw in Em'. Hoe gaat het met de voorbereidingen, hoe ver gaan ze komen en hoe lastig zijn de concurrenten?

Al het Songfestivalnieuws lees je hier!

Waylon - Website foto.png
| Nieuws

Waylon door naar de finale!

Yes! Waylon is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival!

Donderdagavond vertegenwoordigde hij Nederland in de tweede halve finale van het Songfestival in Lissabon. De zanger keerde met een finaleticket op zak terug in zijn hotel alsof hij de winst van het liedjesspectakel al had binnengesleept. Dolgelukkig stond hij op straat met een fles champagne te spuiten. 

Het werd gisteravond lang spannend gehouden, want Nederland werd pas als 10e en dus laatste land opgenoemd in het lijstje van finalisten. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel, maar met goed resultaat! Waylon vertelde dat hij "er nooit aan twijfelde" of hij de finale zou halen, maar dat het op het laatste moment toch nog spannend werd. "Zenuwslopend" was het enige woord dat hij voor de bekendmaking kon vinden. "Dit was niet per se goed voor mijn hart. Je wordt gewoon gek." Hij vond zijn optreden in de liveshow het beste van alle keren dat hij zijn act tot nu in Lissabon opvoerde.

In de green room had Waylon steun aan zijn vriendin Bibi Breijman. Ook zij beleefde en bekendmaking intens. "Ze was door het dolle heen", verklapte Waylon. Ondanks dat Bibi momenteel zwanger is, heeft ze het grote spectakel gelukkig niet hoeven missen. 

De finale kijk je zaterdagavond om 20.30 uur op NPO 1, waar Waylon als 23e van de 26 landen aan de beurt is. Kijk hieronder welke 26 landen het zijn.

Oostenrijk, Estland, Cyprus, Litouwen, Israël, Tsjechië, Bulgarije, Albanië, Finland, Ierland, Noorwegen, Servië, Denemarken, Moldavië, Australië, Hongarije, Zweden, Slovenië en Oekraïne

 

Waylon - Website foto.png
| Songfestival

Waylon bereidt zich voor op eerste ronde

Maandagavond gaf Waylon een exclusieve showcase voor Nederlandse- en buitenlandse pers, commentatoren en delegaties. Na alle optredens is het nu tijd om te focussen op de eerste ronde

Waylon heeft geen extra druk, omdat hij in 2014 samen met Ilse DeLange tweede werd: "We doen gewoon ons ding, wat goed voelt. We hebben veel plezier en het is leuk om onze muziek naar het songfestival te brengen."

Waylon is donderdag als achtste aan de beurt van de achttien deelnemers, wat erg genustig is: "Het is goed dat Waylon niet moet openen of aan het begin zit. Met zijn nummer schudt hij iedereen weer wakker." Waylon vertegenwoordigt ons land met een ruig rocknummer. "Dat komt beter tot zijn recht na wat rustigere liedjes," vertelt Songfestivalkenner Cornald Maas.

Waylon - Website foto.png
| Nieuws

Waylon blijft dalen bij bookmakers Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival komt steeds dichterbij... over twee weken mag Waylon al Nederland gaan vertegenwoordigen. Dit doet hij met zijn lied 'Outlaw in 'Em', maar die doet het niet zo goed bij de bookmakers.

Bij vorige verwachtingen stond hij in de top 10, maar dat is nu veranderd. Waylon staat inmiddels op de veertiende plaats. Ondanks dat verwachten ze wel dat hij de finale gaat halen, en dat gaat hij natuurlijk ook! 

Bovenaan de lijst staat de Israëlische Netta Barzilai. Zij heeft een lied geschreven over de #metoo-discussie.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats op 8, 10 en 12 mei.

Waylon_rode blazer_BY WILLIAM RUTTEN.png
| Songfestival

Dit is de startpositie van Waylon op het Songfestival

Waylon moet als achtste van de achttien deelnemers aan de bak in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. De organisatie maakte vandaag de volgorde bekend van de halve finales van het festival, dat dit jaar in het Portugese Lissabon wordt gehouden.

"Het is goed dat Waylon niet moet openen of aan het begin zit. Met zijn nummer schudt hij iedereen weer wakker", aldus Cornald Maas. Waylon vertegenwoordigt ons land volgende maand in Portugal met het ruige rocknummer Outlaw In 'Em. "Dat komt beter tot zijn recht na wat rustigere liedjes." vertelt Cornald.

Waylon vertegenwoordigt ons land met het liedje 'Outlaw In 'Em'. De eerste halve finale is op dinsdag 8 mei en de tweede halve finale, waarin Nederland staat, is op donderdag 10 mei. Als Waylon voldoende punten haalt, komt hij in de finale op zaterdag 12 mei.

| Songfestival

ZIEN: Waylon doet Outlaw In 'Em bij Songfestival

Na weken lang wachten is het eindelijk zover... Waylon maakt bekend welk lied hij gaat doen tijdens het Eurovisie Songfestival! Dit jaar vertegenwoordigt Waylon ons met 'Outlaw In 'Em'!

Het is iets compleet anders dan The Common Linnets, waarmee hij eerder deelnam aan het Songfestival. Dit jaar is het een lekker ruig lied, waarmee hij vooral een ode uitbrengt aan zijn eigen authenticiteit en aan al zijn helden die ook buiten de lijnen durven te lopen. "Muziek is mijn moeder, mijn vader, mijn geliefde en mijn vriendschappen. Ik ga naar het Songfestival met het liedje waar ik me uitgesproken bij voel", aldus Waylon. 

Op donderdag 10 mei staat Waylon in de tweede halve finale van het Songfestival in Lissabon. 


‚Äč