Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Nieuws
Maandag 15 April 2024

Beluister nu de eerste aflevering van 'Songfestival Geheimen' de podcast

In deze aflevering bellen Edsilia en Barry met Trijntje Oosterhuis over dé iconische jurk, vertelt Edsilia over haar ervaringen als tweevoudig deelnemer, bellen we met Cornald Maas over zijn rol als commentator en voorvechter van het Songfestival én bespreken we iconische deelnemers en winnaars.

De komende tijd is de middagshow van Barry Paf dé plek voor updates over het songfestival. Barry volgt het songfestival al van jongs af aan en verwelkomt regelmatig artiesten van het liedjesfestijn in zijn studio. Ook zat hij in 2022 in de vakjury om alle inzendingen te beoordelen. Edsilia Rombley is kind aan huis bij de middagshow van 100% NL. Voor Nederland kwam ze twee keer uit op het Eurovisiesongfestival en gaf ze meerdere keren de punten namens ons land. Bovendien was ze tijdens de editie in Rotterdam een van de presentatoren. 

Barry Paf: "Het was niet de vraag óf, maar wanneer Edsilia en ik samen een podcast over dit onderwerp zouden gaan maken. We presenteren een leuke mix aan feiten, anekdotes en geheimen van mensen die alle ins en outs van het songfestival van binnenuit meegemaakt hebben."

Edsilia Rombley: "Ik heb twee keer meegedaan en twee keer een rol als presentator gehad. En toch ben ook ik verrast over sommige dingen die ik tegenkwam tijdens het maken van deze podcast. De voorpret van de komende editie kan nu echt beginnen!"

Trijntje blikt nog één keer terug op haar veelbesproken 'scheurjurk', die ze op het laatste moment toch besloot niet te dragen. Chantal vertelt wat er mis ging tijdens de live uitzending en hoe ze dat als presentator op moest lossen. Regisseur Marnix Kaart geeft een uniek inkijkje in hoe het liedjesfestijn in beeld gebracht wordt en componist Eric van Tijn vertelt waar een goed songfestivalliedje aan moet voldoen. Edsilia zelf heeft een mooi verhaal over dat ze de autocue niet kon lezen en haar nieuwe contactlenzen niet in durfde te doen. 

Vanaf nu verschijnt er iedere maandag tot aan het Songfestival een nieuwe aflevering van 'Songfestival Geheimen' om 16:00!

 

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error