Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Nieuws
Dinsdag 7 Juni 2022

De Spot van juni is Younes Mohcin

In De Spot zetten wij iedere maand een veelbelovend talent in de oranje schijnwerpers! De talenten worden uitgedaagd één of twee bijzondere, Nederlandse covers te zingen. Deze maand in De Spot: Younes Mohcin!

Als geboren en getogen Naaldwijker groeit Younes Mohcin (1996) samen met zijn oudere broer Braihim op bij zijn Nederlandse moeder. Younes krijgt een Nederlandse opvoeding, hij is niet bekend met de Marokkaanse gebruiken en de taal verstaat of spreekt hij niet. Toch voelt het voor hem alsof hij nergens helemaal bij hoort en kwam hierdoor in een identiteitscrisis.

Al op vroege leeftijd begint hij met muziek maken. Samen met zijn broer, ook bekend als DJ Bombastic, leert Younes op 16-jarige leeftijd zijn muzikale kant kennen. Hij bracht zijn eerste mash up uit in 2017, deze werd een hit en toen had Younes meteen de smaak te pakken.

Dit jaar komt zijn album uit op 20 mei genaamd “Lamer”. Het album is vernoemd naar zijn vader die vorig jaar is overleden aan Alzheimer. Younes weerspiegeld zijn emoties in zijn muziek. Zo haalt hij inspiratie uit positieve dingen maar ook uit negatieve dingen. Op het album zijn verschillende periodes uit het leven van Younes te horen. De dood van zijn vader, het geluk in de liefde tot het kwijtraken van je identiteit. Younes wilt inspireren! "Ik hoop vele anderen te mogen laten zien hoe mooi het is om jezelf te zijn"

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error