Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Nieuws
Vrijdag 26 Augustus 2022

Nick & Simon stoppen na 17 jaar als muzikaal duo

Nick Schilder en Simon Keizer stoppen vanaf het voorjaar van 2023 na een periode van zeventien jaar als muzikaal duo. Op deze manier ontstaat er ruimte voor "individuele creativiteit" en "al langer gekoesterde solo-aspiraties" die de zangers hebben, heeft het management aan het ANP bekendgemaakt. Wel blijven de twee nog samenwerken voor tv-programma's die ze maken.

De laatste tijd gingen al geruchten rond dat Nick & Simon uit elkaar zouden zijn gegroeid en dat ieder z'n eigen weg wilde gaan. Begin augustus werd bevestigd dat er "soloplannen" waren, maar werd hier niet verder over uitgeweid. Maandag geven de zangers in de talkshow van Eva Jinek op RTL 4 eenmalig tekst en uitleg over hun beslissing om te stoppen als duo. Ook vertellen ze dan meer over de soloplannen die ze hebben.

Voordat Nick & Simon definitief stoppen, zullen ze volgend jaar onder de noemer Nu Of Ooit nog een aantal afscheidsconcerten geven. Zo treden ze in maart nog op in Zwolle, Alkmaar en Hengelo. Het allerlaatste concert vindt plaats op 10 april. Dan staat er een groot afscheidsconcert in Rotterdam Ahoy op het programma waar de zangers hun carrière als muzikaal duo zullen afsluiten. De kaartverkoop hiervoor start vrijdag. Daarnaast komt er begin november een verzamel-cd uit met alle hitsingles van de twee door de jaren heen.

Nick & Simon brachten in 2006 als duo hun eerste singles en album uit. De Volendammers zijn onder meer bekend van hun nummers Kijk Omhoog, Pak Maar M'n Hand en Rosanne. Ook treden ze geregeld op in televisieprogramma's en maken ze sinds 2021 deel uit van de supergroep The Streamers. Daarmee treden ze in september nog op in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error