Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Nieuws
Vrijdag 12 Juni 2020

André Hazes: "Dit jaar geen zwarte pieten meer over de vloer"

Vorig jaar viel half Nederland over André Hazes omdat hij Sinterklaas vierden met Zwarte Pieten. Nu ziet hij ook in dat racisme wel klaar moet zijn: "Dit jaar geen zwarte pieten bij ons thuis, ik laat dit jaar maar gewoon een Sinterklaas komen met een paar lekkere wijven".

“Kijk vorig jaar had ik een dingetje, ik was ergens op bezoek waar zwarte pieten waren en dat had ik gepost. Daarna had ik heel Nederland op mijn dak. Ik vind wel, we zijn hier niet meer de enige in deze samenleving, dus we moeten een beetje rekening gaan houden met elkaar", liet André vanochtend weten bij Barry in de ochtendshow.

Wat André betreft worden de pieten dit jaar blauw. “Als iedereen zo valt over zwarte piet, tja, dan worden ze dit jaar toch gewoon blauw? Mij boeit het ook niet zoveel, ik wil gewoon een leuk feestje voor mijn kind en niet al dat gezeik erbij". 

Hij heeft dan ook begrip voor de hele opstand: “Ik snap het wel, ik snap de hele beweging wel. Er is iets gebeurd waardoor iedereen nu opstaat. En nu pakken ze hun moment. En dat begrijp ik. Ik vind racisme ook echt wel klaar hoor!”

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error