Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Kerst
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Maandag 4 Oktober 2021

De Spot van oktober is SERA!

In De Spot zetten wij iedere maand een veelbelovend talent in de oranje schijnwerpers! De talenten worden uitgedaagd één of twee bijzondere, Nederlandse covers te zingen. Met deze maand in De Spot: SERA!

Het zal je maar gebeuren: je bent een nog onbekende zangeres met muzikale ambities en besluit in 2020 covers van liedjes op YouTube, TikTok en Instagram Live te plaatsen vanuit de veilige ruimte in je auto. En tijdens een van die live-sessies meldt je grote idool zich om een potje mee te zingen. Het overkwam de 27-jarige SERA uit Sliedrecht. Met haar versies van o.a. Dua Lipa’s IDGAF en Megan Trainer’s NO ging ze al snel viral met honderdduizenden views en vele nieuwe volgers.  

Een van die volgers was Justin Bieber, die tijdens SERA’s uitvoering van éen van zijn eigen liedjes op Instagram Live besloot mee te zingen. Hiermee kreeg de muzikale carrière van SERA onverwacht een mega boost. Kort daarna werd ze door de manager van Georgina Rodriguez, de vrouw van voetballer Christiano Ronaldo, benaderd en voordat ze het wist werd ze ingevlogen om te komen zingen op diens surpriseparty. En dus deed ze haar allereerste liveoptreden ooit op een paar meter afstand van de internationale voetbalvedette tijdens een intiem diner. Doodeng natuurlijk, maar een ongelofelijke ervaring. SERA: “Toen wist ik het. Dit is wat ik wil doen voor de rest van mijn leven.”  

SERA, als nuchtere Sliedrechtse met een ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit, liet zich echter niet gek maken, zelfs niet toen haar fanbase in sneltreinvaart bleef groeien. Een van haar populairste video’s, de Tones and I-cover Dance Monkey, kreeg zelfs meer dan 30 miljoen views. Gesterkt door alle lovende reacties besloot SERA om van zingen haar beroep te maken. Ze kwam in contact met producer en songwriter Bas van Daalen (o.a. Major Lazer, David Guetta en J Balvin), waarmee ze de studio in ging om eigen nummers te schrijven, nam een manager in de arm aan en sloot een labeldeal met Universal Music.  

Op 16 juli verschijnt haar debuutsingle ‘Only Us’, een laidback track waarin de persoonlijkheid van SERA duidelijk doorklinkt: ongepolijst, vrolijk, ontwapenend en met good vibes. ‘Only Us’ gaat over de liefde voor haar partner Tess, die haar steun en toeverlaat is.  

Wie is SERA?
De 27-jarige SERA kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Haar Turkse vader en Nederlandse moeder draaiden thuis veel verschillende soorten muziek, van grote popsterren als Whitney Houston en Celine Dion, tot aan Arabische en Turkse artiesten, zoals Alabina en Ahmet Kaya. SERA: “Mijn zus luisterde naar 90’s r&b en m’n broer naar Eminem en Tupac. Ik vond alles leuk.” Toen de familie een karaoke-set aanschafte, zong SERA vaak ‘Fallin’’ van Alicia Keys, en ze bleek een natuurtalent. Ze droomde van een internationale zangcarrière, maar vond het moeilijk om zichzelf bloot te geven. In 2020 durfde ze het eindelijk aan om een paar covers op sociale media te zetten, en de rest is geschiedenis.  

De ondernemende SERA is een ster in wording met haar waanzinnige stem en een no-nonsense attitude.  Zoals ze zelf zegt: “Of ik nou zing voor één persoon of voor een miljoen mensen, het maakt me niet uit: ik heb gewoon gevonden waar mijn hart ligt.”  

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error

Win binnenkort een
echte bitcoin op slam!

Zit jij al in de bitcoin? Hoe gaat het met jouw crypto’s? De Bitcoin is weer hot en daarom geven we op SLAM! in april samen met Bitcoin Meester één hele Bitcoin weg!
naar Slam.NL