Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Puur
Nieuws
Dinsdag 17 September 2019

Rob de Nijs besluit te stoppen met optreden

Rob de Nijs heeft laten weten dat hij gaat stoppen met zijn optredens. De zanger heeft de ziekte van Parkinson en heeft daarom besloten niet meer te gaan optreden. "Het is natuurlijk dramatisch nieuws, maar we zijn er niet door platgewalst", vertelt Rob. "Eerst wel, nu weer overeind gekrabbeld en het gaat weer, dat moet ook wel."

Niet alleen is dit moeilijk voor Rob, ook voor zijn zevenjarige zoontje Julius is het moeilijk om te bevatten. "We hebben uitgelegd dat papa trilt en dat hij ziek is. Dat hij daardoor weleens kan vallen en dat hij dus een beetje moet uitkijken. Sindsdien waarschuwt hij me de hele tijd voor alles. Het is ontroerend en aandoenlijk", aldus Rob de Nijs.

Rob de Nijs heeft al nagedacht hoe hij zijn carrière laat eindigen. "Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tour gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour langs alle provincies en een allerlaatste concert in Amsterdam, waar ik vandaan kom en waar alles voor me begon."

Het liefst zou Rob de Nijs nog jaren door willen zingen. "Mijn stem houdt zich fantastisch, ik zou nog jaren door kunnen. Maar door dit... houdt het op. En dat is een streep door de rekening. Ik wil het publiek wel de Rob de Nijs geven die ze gewend zijn. Niet een beverig mannetje dat... nou ja, maak de zin maar af. Daarom denk ik: nog een jaar."

Afgelopen maand is Rob de Nijs ten val gekomen tijdens een optreden in Naaldwijk. Hij hoefde gelukkig niet naar het ziekenhuis en kon na het incident gewoon naar huis. Hij gaf toen aan dat hij voorlopig nog niet van plan was om te stoppen. "Voor mensen die nu zeggen: 'Die ouwe moet stoppen', dat gaat (nog) niet gebeuren." Toch heeft Rob de Nijs de moeilijke beslissing moeten nemen om te stoppen.

 

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error