Nieuws Nieuws
anita-witzier-0116-hr.jpg
| Recepten

Anita Witzier schrijft kookboek zonder fratsen

Het is tijd dat koken minder ingewikkeld wordt. Koken zonder gedoe! Althans, dat vindt Anita Witzier. Daarom brengt ze haar eigen receptenbundel genaamd 'Zonder fratsen' uit.

Haar boek is naar eigen zeggen geen recept 'om eeuwig jong, fit en strak te blijven'. "Ik ben een enthousiaste thuiskok die elke dag gewoon lekker en verantwoord wil eten, maar zonder gedoe. Dit is dan ook een doe-maar-gewoon-eet-boek eigenlijk, zonder fratsen", zegt de presentatrice.

Piepers en krieltjes blijven gewoon
Ze wil laten zien dat elke dag lekker en verantwoord eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. "Dat wil je er niet bij hebben, naast je gezin, je werk en een sociaal leven." Pasta, aardappelen en brood komen gewoon voor in de recepten. "Het trio dat naar het vagevuur is verbannen zit er gewoon in, want kom op zeg.. Nooit meer een kruimige pieper of beetgaar krieltje? Een lekker pastaatje of goed belegde sandwich? Een glas wijn of een lekkere toet toe?" Daar is Anita het niet mee eens.


Hoewel het boek niet meedoet aan trends, hypes en superfoods zijn de recepten wel gezond. "Niet te veel van alles, niet meer, niet minder. Bijna belachelijk in z'n eenvoud. Laat je gezonde verstand je goeroe zijn. Meer heb je niet nodig."

De receptenbundel 'Zonder fratsen' van Anita Witzier verschijnt in april.


Foto: KRO-NCRV

Davina.jpg
| Nieuws

Barry Paf start petitie: Davina Michelle volgend jaar naar het Songfestival

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?