Nieuws Nieuws
Bassie.jpg
| Nieuws

Bassie stopt zijn pruik voorgoed in de koffer

Bas van Toor beter bekend als Clown Bassie, zullen we niet meer zien als de Clown met de rode neus. De 82-jarige clown heeft besloten om te stoppen.


"De oude huppelende Bas word ik nooit meer", zegt Bas. "Mijn pruikje, mijn rode neus en mijn flapschoenen liggen voorgoed in een koffertje opgeborgen op zolder. Dag vriendjes en vriendinnetjes, de jaren die me nu nog resten wil ik genieten van mijn vrouw Coby, van mijn kinderen en onze vrienden. Bassie is niet meer, het is vanaf nu alleen nog Bas."


De afgelopen maanden was Bas erg aan het aftakelen vanwege complicaties na een operatie aan zijn halsslagader "Ik ben zelfs klinisch dood geweest, doordat ik een hartstilstand kreeg en dreigde te stikken", zegt hij. Na maanden revalideren mocht Bas afgelopen week weer naar huis. "Heel fijn. Maandenlang heb ik hiervan gedroomd. Alleen al het feit dat ik gewoon iets tegen Coby kan zeggen, maakt me intens gelukkig."


Bassie is een doorzetter, want dit was niet de eerste keer dat Bassie in de lappenmand zat. In 2016 werd hij getroffen door een auto-immuunziekte waarbij verlammingsverschijnselen optraden. Na maandenlange intensieve therapie herstelde Bas.


 


Meest gelezen

Nieuwtjes ontvangen?


‚Äč