Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
100% NL
Feest
Nederpop
Non-stop
Liefde
Nieuws
Maandag 16 December 2019

Krezip bekroond met 100% NL Oeuvre Award

Krezip heeft de 100% NL Oeuvre Award gewonnen! Ze stonden na tien jaar weer op het podium, verkochten drie keer Ziggo Dome uit en ze lanceerden onlangs nog een nieuw album. De band werd verrast met de award door Barry Paf tijdens een fotoshoot. Het is de tiende keer dat 100% NL de Oeuvre Award uitreikt.

"Wauw, echt te gek! Een heel leuke verrassing! Dit is een fantastische kers op al zo'n ontzettende kersentaart!" Roept een verraste Jacqueline Govaert. "Heel leuk hoe we dit jaar van de ene verbazing in de andere zijn gevallen!"

"Afgelopen jaar heeft Krezip Nederland opnieuw veroverd, alsof ze nooit zijn weggeweest. Dat geeft alleen al aan hoeveel draagkracht ze na tien jaar nog steeds hebben," licht een enthousiaste Barry Paf toe. "Toen duidelijk werd dat Krezip een comeback zou maken was ik enorm enthousiast. Ik ben nog steeds verslingerd aan de megahit 'I Would Stay', terwijl dat liedje inmiddels al twintig jaar oud is. De 100% NL Oeuvre Award is dik verdiend, ik hoop dat we nog minstens tien jaar van de comeback van Krezip mogen genieten!"

Dit is de tiende keer dat 100% NL een 100% NL Oeuvre Award overhandigd. Artiesten als Marco Borsato en BLØF werden al eerder geëerd vanwege hun oeuvre. Afgelopen jaar ging de award naar Ilse DeLange welke werd uitgereikt door Marco Borsato. De zangeres was op dat moment twintig jaar actief in het vak.

Genomineerden bekend

De uitreiking van de 100% NL Oeuvre Award is traditiegetrouw de aftrap richting de 100% NL Awards. De categorieën waarop gestemd kan worden zijn: Zanger van het Jaar, Zangeres van het Jaar, Groep/Band van het Jaar, Doorbraak van het Jaar, Album van het Jaar en Hit van het Jaar. Namen als Davina Michelle, Suzan & Freek, Snelle en Marco Borsato zijn dit jaar de grootste kanshebbers op een 100% NL Award. Maar ook Kris Kross Amsterdam, Duncan Laurence, Emma Heesters en Krezip zijn meerdere keren genomineerd. Tot 2 januari 12:00 uur kan er gestemd worden op de genomineerden via 100p.nl. Daaropvolgend worden de finalisten bekend gemaakt en is de tweede stemronde geopend. Dit jaar worden de 100% NL Awards in januari uitgereikt en de Nederlandse artiesten bekroond voor hun bijdrage aan de beste muziek van Nederland.

Stem vanaf nu op de genomineerden!

Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error