Nieuws Nieuws
shutterstock_705175807.jpg
| Nieuws

Nooit meer koukleumen met deze tips!

Kerst is een feit. De nodige kerstcadeaus en -pakketten zijn weer binnen, de onnodige kerstkilo’s zijn er weer aangegeten en de foute truien mogen achterin de kast. Nog een paar dagen uitbuiken van alle dinertjes en dan is het einde van jaar alweer daar. Je mag je lijstje goede voornemens van vorig jaar weer tevoorschijn pakken, want geef toe… Hoeveel van die voornemens zijn nu daadwerkelijk volbracht? Wat staat er dit jaar bij jou op de agenda; meer bewegen, nu écht eens een keer een nieuwe baan zoeken, Tinder uitspelen of gewoon lekker blijven doen waar je al mee bezig was? Gelukkig hoef je daar pas over een aantal dagen over na te denken, nadat je met een fles bubbels (of twee) proostend het nieuwe jaar in hebt geluid.  


Beweeg je warm!
Aan de start van 2018 was gezonder leven het meest populaire voornemen in Nederland (joh!). Maar liefst 59% van de vrouwen besloot iets aan die beachbody te willen doen, 34% van de mannen deed daar (wellicht licht gedwongen door vrouwlief) aan mee. We verwachten dat dit voor 2019 niet anders zal zijn. Wist je dat buiten sporten extra helpt om sneller warm te worden? Juist wanneer het buiten lekker koud is! Wanneer je regelmatig buiten sport, raakt je lichaam gewend aan de kou en blijf je beter op temperatuur. Kan thuis de verwarming weer een standje lager; goed voor je portemonnee én het milieu. Wil je eens wat anders dan dat eeuwige rondje hardlopen door het park? Denk dan eens aan een lesje bootcamp, ga op zoek naar een klimwand of zoek het meer winters op en ga een rondje schaatsen!  


Omdat de meesten onder ons het twaalfuur-moment (of net daarna) buiten in de kou doorbrengen om al het vuurwerk in de lucht de bewonderen, is dit natuurlijk ook direct de gouden tip voor oudejaarsavond. We tippen je echt niet om met oudejaarsnacht –met twee flessen achter je kiezen- een work-out te doen. Maar loop even een rondje door de buurt, kun je meteen al je buren een gelukkig 2019 wensen.


Gemberthee
Ben jij niet zo’n doorgewinterde sportheld en zoek je de warmte liever binnenshuis op? Zorg dan dat je een extra grote mok gemberthee klaar hebt staan. Naast dat gember enórm gezond voor je is, verwarmt het ook nog eens je lichaam van binnenuit. En dat is natuurlijk precies wat we nodig hebben met deze koude, gure dagen! Een fleecedekentje om je heen gekruld, en jij bent helemaal opgewassen tegen de winterse temperaturen!


Houd je warm met rijst
Heb je de hele dag op de schaatsbaan gestaan, te lang naar het vuurwerk gekeken of gewoon áltijd last van wintertenen? Dan is het misschien tijd om beroep te doen op je voorraad rijst. Vul een dikke, oude sok met rijst en warm hem op een lage stand in de magnetron (blijf er wel bij staan!). Zo heb je heel snel en simpel een warme kruik. Zeg maar dag tegen die blauwe tenen!


Voetenmassage
Het perfecte excuus voor iedereen met een partner, voetenmassages zijn hét antwoord op koude voeten. Ja, écht! Een voetenmassage stimuleert namelijk de doorbloeding, en dat zorgt weer voor warme voeten! Haal dus een flesje massageolie of voetencrème in huis en kijk je partner extra lief aan. Geen partner? Maak dan een warm voetenbadje en leg wat knikkers of stenen op de bodem en beweeg je voeten hier overheen, iets minder romantisch maar net zoveel effect!


Beeld: Shutterstock

Hazes met zoontje.jpg
| Nieuws

Sterren Kijken: Papa André krijgt kusjes

TinoMartin.jpg
| Nieuws

Dit is de special guest van Tino Martin in het Olympisch Stadion


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?