Nieuws Nieuws
Patricia-tas.jpg
| Lifestyle

Op vakantie zonder de kids | Dagboek van een moeder

Afgelopen weekend was het dan zo ver, mijn man en ik gingen na 10 jaar weer eens zonder kids op vakantie. Dat heet in 2019 een adults-only vacation of een kids free holiday. En we hebben direct bij het opstijgen besloten dat dit maar een jaarlijkse traditie moet worden.


Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de afgelopen maanden best wel in een rat-race heb gezeten. Geëmigreerd van Zwitserland naar Nederland, meteen aan een fantastische full time baan begonnen en daarnaast een zieke moeder verzorgd die twee weken geleden helaas is overleden… Zeg maar best wel mucho.


Maar weet je.  Als ik om mij heen kijk hè, dan ben ik zeker geen uitzondering. We hebben het gewoon allemaal echt rete druk, er gebeurt zó veel en daarnaast moeten we van onszelf ook nog eens de perfecte unicorn-regenboog-cupcake bakken. En we behoren ook nog te weten wat ‘Huts’ is. Gelukkig dankzij Barry weet ik het. Het is namelijk dé track waar onze kiddo’s helemaal los op gaan. Huts dus… In mijn wereld is het vaker kluts. En dan kwijt…


Maar ik heb het ook wel weer onder controle hoor. Maak je niet te veel zorgen. Ik doe momenteel een cursus Mindfulness voor Happy Moms, Aliën Yoga én ik omarm mijn innerlijke kind door één keer per maand te Apenkooien.


Ja… Apenkooien voor volwassenen is helemaal in! Een soort moderne variant van The Floor is Lava.


Volg je het allemaal nog een beetje wat ik zeg? Nee? Dat snap ik. Ik heb er ook een dagtaak aan om alles bij te houden. En als ik het even niet meer weet dan zet ik dus ‘Huts’ op en dan dans ik samen met de kids gewoon de stress er af.


En net als je denkt dat je als moeder alle kinderzaken in je agenda hebt gezet. Van het schoolreisje (dat eigenlijk geen schoolreisje meer genoemd mag worden maar een culturele dagbesteding) tot aan ‘Neem een dier mee met de letter P, en het mag dan alleen een dierentuindier zijn’.


Ehm... Jongens wat is een dierentuindier? Hebben wij mensen niet bedacht dat we alle soorten dieren kunnen opsluiten en daar geld voor vragen om zelf als een soort van aapjes te gaan kijken op een drukke zaterdag in een vakantie?


Ja, je hoort het, ik ben redelijk anti dierentuin. En ja, ik ben die moeder die op het niet digitale strookje zonder overleg in de klassen-app, invult dat haar dochter niet op een olifant mag rijden. Nee, ik doe niet aan dierentuin-peer-pressure.


En nee, daar ga ik vervolgens in de klassen-app ook geen geheim van maken als er naar gevraagd wordt. Maar wel met gevolg dat ik bang ben dat door deze actie ik niet word uit genodigd bij de ouder-klassen-borrel. Tja, en omdat we net een half jaar geleden verhuisd zijn, is het toch wel wenselijk om een paar nieuwe schoolplein-moeder-vrienden te maken.


En als je denkt dat je dit dan allemaal onder controle hebt, haal je de volgende niet digitale brief geheel verfrommeld, met banaan besmeurd onder uit de tas van je dochter. Met de inschrijving voor de… ja wel.. avondvierdaagse. Het. Houdt. Nooit. Op!


Ping ping ping… de klassen-app maakt overuren. De grote vraag of er 5 of 10 km wordt gelopen en dat het misschien ook wel zo leuk is om meteen een avondvierdaagse boekje aan te schaffen voor de komende jaren, want er wordt uiteraard vanuit gegaan dat die ook worden gelopen.


Adem in, adem uit.


Je begrijpt dat de kids-only vacation afgelopen weekend even heel erg goed uitkwam. Vijf dagen geen klassen-app, geen regenboog-zeemeerminnen-cupcake verzoekjes, even helemaal niets.


Maar zal ik je eerlijk vertellen dat ik die apen na twee dagen al kapot miste? En dat ik ze elke dag minimaal twee keer heb gefacetimed? En dat ik ze zó heb gemist dat ik mijn next adults-only vakantie toch nog maar even niet heb gepland…

Luister hier naar Dagboek van een moeder: Op vakantie zonder de kids

20190213-100NL-De-Nederpop-Knop-Thumbnail-ZV.png
|

René Froger: "Ik zou de hele dag geld tellen"

Patricia-tas.jpg
| Lifestyle

Dagboek van een moeder: Wil je met me trouwen?


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?